Microsoft introduceert nieuwe tech innovaties voor developers image

Microsoft ceo Satya Nadella heeft tijdens de digitale Microsoft Build event nieuwe innovaties voor developers aangekondigd. Het gaat om nieuwe tools en toepassingen rond Azure, Microsoft 365 en Windows om ontwikkelaars te helpen meer samen en productiever te werken. De innovaties bieden ook meer AI-mogelijkheden om in omgevingen te implementeren zelfs in bepaalde gevallen zonder veel codeerervaring.

Belangrijkste hoogtepunten van het nieuws:

Introductie van Azure Synapse Link, waarmee operationele databaseservices en analyses in realtime worden samengebracht. Aanvankelijk gelanceerd in Azure Cosmos DB, maar binnenkort beschikbaar voor alle operationele systemen, helpt Azure Synapse Link klanten de kosten te verlagen en de tijd te verkorten om waardevolle inzichten te verkrijgen zonder de gegevensverplaatsing te beheren.

Teams

Platformuitbreidingen voor Microsoft Teams omvatten een gestroomlijnde ervaring voor ontwikkelaars om Teams-apps te bouwen en publiceren vanuit Visual Studio en Visual Studio Code; de mogelijkheid voor IT-beheerders om line-of-business en ISV-applicaties voor hun gebruikers in Teams te evalueren en te implementeren; en nieuwe manieren waarop mensen apps in Teams kunnen ontdekken en ermee kunnen werken.

Updates voor Fluid Framework, waaronder het open source maken voor ontwikkelaars, en introduceren van de eerste manier voor eindgebruikers om Fluid te ervaren met de aanstaande beschikbaarheid van Fluid-componenten en Fluid-werkruimten in Office.com en Outlook voor het web.

Machine Learning

Nieuwe Responsible ML-tools in Azure Machine Learning en OSS-toolkits om klanten te helpen AI-modellen beter te implementeren door de interpretatie van het model te verbeteren, oneerlijkheid te verminderen en tegelijkertijd de privacy en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen.

Om de ontwikkeling van apps op 1 miljard Windows 10-apparaten te helpen verenigen, introduceert Microsoft Project Reunion. Dit is een visie voor de ontwikkeling van het Windows-ontwikkelaarsplatform om het gemakkelijker te maken om te integreren in Win32- en UWP-API's en apps te bouwen die werken in alle Windows 10-versies en apparaten die mensen gebruiken.

RPA

Microsoft investeert verder in het introduceren van uitgebreide low-code Robotic Process Automation (RPA) -technologie in Power Automate met de acquisitie van Softomotive, een leverancier van low-code, gebruiksvriendelijke RPA-ontwikkelomgevingen. De technologie van Softomotive zal UI-stromen aanvullen om te stroomlijnen hoe klanten hun werk gedaan krijgen, aldus Microsoft.

AI

Microsoft lanceert een van 's werelds krachtigste AI- supercomputers aan, gebouwd in Azure. Deze supercomputer is ontwikkeld in samenwerking met en exclusief voor OpenAI en is speciaal gebouwd om enorme gedistribueerde AI-modellen te trainen, waardoor het alle voordelen biedt van een speciaal apparaat gecombineerd met de voordelen van Azure's robuuste moderne cloudinfrastructuur.

Parkinson behandeling

Microsoft belicht de velden van zes finalistenteams in de Imagine Cup van dit jaar en onthullen de 2020-kampioen als onderdeel van de inzet van Microsoft om studenten te helpen grote, gedurfde ideeën te ontwikkelen door tools, programma's en technologie te bieden om de vaardigheden te leren die ze nodig hebben om te creëren. Topideeën zijn onder meer oplossingen die de behandeling van jongeren met een psychische aandoening helpen verbeteren; tools die helpen tegen desinformatie in de media; en technologie die artsen in staat stelt de ziekte van Parkinson met vroege aanvang beter op te sporen en de voortgang van de patiënt tijdens de behandelplannen te volgen.

Cloud for Health Care bundle

Tot slot introduceert de cloud gigant Microsoft Cloud for Healthcare, het eerste branchespecifieke cloudaanbod van Microsoft, dat mogelijkheden voor klanten en partners samenbrengt om patiëntbetrokkenheid te verrijken, zorgteams te verbinden en samenwerking, besluitvorming en operationele efficiëntie te verbeteren. Microsoft Cloud for Healthcare ondersteunt mogelijkheden zoals de nieuwe app Boekingen in Teams, die nu algemeen beschikbaar is voor klanten in verschillende branches om te helpen bij het plannen, beheren en uitvoeren van virtuele afspraken tussen bedrijven en consumenten. Teams ondersteunt HIPAA-naleving en is HITRUST-gecertificeerd.

Lees en kijk meer details op de Microsoft Build-site.

Door: Witold Kepinski

SLTN Vierkant Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!