Wouter Hoeffnagel - 29 mei 2020

Online Payment Platform geselecteerd voor Techleap.nl Rise programma

Online Payment Platform geselecteerd voor Techleap.nl Rise programma image

Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, is geselecteerd voor Techleap.nl Rise. Dit nieuwe programma van Techleap.nl (voorheen StartupDelta) ondersteunt elk kwartaal tien tot vijftien veelbelovende Nederlandse scale-ups en helpt ze om uit te groeien tot internationale succesverhalen. Online Payment Platform behoort tot de eerste tien scale-ups die deelnemen aan het programma.

“We zijn ontzettend trots gekozen te zijn voor het Techleap.nl Rise-programma”, zegt Richard Straver, oprichter van Online Payment Platform. “Natuurlijk vinden we zelf dat we een sterke dienst hebben met veel potentie, maar het is fantastisch om dit bevestigd te zien door een onafhankelijke partij met veel expertise in de start-up en scale-up scene. Ik verwacht dat we door deelname aan het programma onder andere gebruik kunnen maken van best practices van gelauwerde ondernemers en met deze inzichten onze groei kunnen versnellen.”

Minder afhankelijk van buitenlandse technologie

Het doel van Techleap.nl Rise is om de opkomst en ontwikkeling van wereldkampioenen in de technologiesector te ondersteunen, minder afhankelijk te worden van technologische oplossingen uit andere landen en een klimaat te creëren dat jaarlijks twee unicorns oplevert. Dit zijn scale-ups met een waarde van meer dan 1 miljard dollar, of bedrijven die in één keer meer dan 100 miljoen euro hebben opgehaald.

Constantijn van Oranje, Special Envoy Techleap.nl: “De Corona-crisis heeft aangetoond hoe belangrijk het is om niet te afhankelijk te worden van technologische oplossingen uit andere landen. Met Techleap.nl Rise willen we daarom meer Nederlandse techbedrijven voortbrengen die zichzelf internationaal kunnen meten met de besten. We hebben de beste ondernemers uit het vak bereid gevonden om onze meest belovende scale-ups te helpen met eerlijke harde en constructieve feedback. Door zo van elkaars ervaringen te leren en ze aan de juiste partijen te verbinden, creëren we een innovatief klimaat waarin de techleiders van morgen boven zichzelf kunnen uitstijgen.”

Colleges van Michiel Muller en Ali Niknam

Het Techleap.nl Rise programma ondersteunt de geselecteerde scale-ups met kennis en ervaring en geeft toegang tot het internationale netwerk van Techleap.nl. Ook krijgen ze de kans om in kleinschalige colleges te leren van scale coaches en ervaren ondernemers als Michiel Muller (Picnic), Chris Hall (Bynder) en Ali Niknam (Bunq) die hun startup wisten uit te bouwen tot een succesvolle onderneming. Verder worden de scale-ups geholpen om hun internationale ambities waar te maken.

Voor dit laatste worden bij Online Payment Platform de eerste stappen al gezet. Het bedrijf opende onlangs een kantoor in Antwerpen en verwacht voor het einde van de zomer een derde locatie te openen in Europa. Straver: “Techleap.nl Rise kan ongetwijfeld een extra impuls geven aan onze internationale activiteiten en een rol spelen bij het ontwikkelen van onze contacten. Bovendien hopen we op de radar te komen bij talent in de lokale markten. We hebben er dan ook erg veel zin in om van start te gaan.”

SLTN Vierkant IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!