Wouter Hoeffnagel - 16 juni 2020

StarlingX benoemt tot Top-Level Open Stack Foundation Project

StarlingX benoemt tot Top-Level Open Stack Foundation Project image

Het open-sourceproject StarlingX is door de OpenStack Foundation (OSF) aangemerkt als een 'Top-Level Open Stack Foundation Project'. StarlingX biedt een inzetbaar, schaalbaar en betrouwbaar edge infrastructure softwareplatform om mission critical edge clouds te bouwen.

StarlingX is getest en uitgebracht als een complete stack. Het project maakt gebruik van componenten van andere open source projecten zoals Ceph, Linux, KVM, OpenStack en Kubernetes en vult deze aan met nieuwe diensten zoals configuratie en fault management. De oplossing is door de StarlingX-community geoptimaliseerd voor beveiliging, lage latency, hoge service uptime en gestroomlijnde werking van edge en IoT use cases.

StarlingX is onder meer inzetbaar aan de far edge of voor de last mile. Toepassingen zijn onder meer on-premise cloudomgevingen in fabrieken, industriële Internet of Things, autonome voertuigen en andere transport-gebaseerde IoT-toepassingen, Multi-access Edge Computing (MEC) en gevirtualiseerde Radio Access Networks (vRAN), 5G, slimme gebouwen en smart cities, augmented en virtual reality, het afleveren van high-definition media content, surveillance en imaging in de zorg.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 SLTN Vierkant
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!