Witold Kepinski - 15 juni 2020

Lees nu de nieuwste editie van Dutch IT-channel Magazine

Lees nu de nieuwste editie van Dutch IT-channel Magazine image

De 31ste editie van Dutch IT-channel is nu online te lezen. In deze editie leest u interviews en nieuws over de laatste ontwikkelingen rond actuele business technologie toepassingen en trends, zoals over cloud, security, videoconferencing, services, marktonderzoeken en AI. Voor een gratis abonnement op Dutch IT-channel Magazine kunt u zich hier aanmelden

Begin 2020 maakten velen onder u zich op voor een mooi jaar om verder te groeien en ongetwijfeld ook om persoonlijk weer mooie dingen te doen. Pandemieën zoals de Pest en Spaanse Griep waren iets uit een ver verleden, waarover we ooit weleens gehoord hadden tijdens een geschiedenisles op school of via National Geographic. Het coronavirus / COVID-19 leek op het eerste gezicht een ‘Chinees probleem’ maar werd uiteindelijk een wereldwijd probleem dat iedereen trof. Meer thuiswerken en andere vormen van sociale interactie, zoals geen handdruk geven en afstand bewaren, is voorlopig ‘Het Nieuwe Normaal’ zoals premier Rutte het noemt.

De IT-industrie heeft een cruciale rol om ervoor te zorgen dat alles draait en met slimme toepassingen zoals apps de pandemie in te dammen. Onze redactie publiceert dagelijks over deze ontwikkelingen. Om nog meer duiding te geven zijn we naast het publiceren van dagelijks tech nieuws gestart met een wekelijkse Video Talk Show in samenwerking met Gov Tech NL. Hierbij belichten moderators Danny Frietman en Rogier Klimbie met gasten elke vrijdag op dutchitchannel.nl hoe tech bedrijven en overheidsinstellingen samen blijven innoveren en hoe het best kan worden ingespeeld op de coronacrisis. Daarnaast is Dutch IT channel met moderator Danny Frietman gestart met ‘Leaders of Cloud’ en ‘Leaders of Security’ video interviews. Hierin wordt gesproken met thought leaders over actuele trends en innovaties in de cloud en security markt.

Innovatie is mogelijk met zaken zoals cloud, AI, robotics en security. Om u te inspireren hebben we de laatste weken met tal van ‘thought leaders’ gesproken zoals CIO’s, wetenschappers, topmanagers en visonairs. U leest de interviews in de special ‘Future of Business Technology: Leaders of Innovation’ met als thema Smart Bots, Better Business.

COVID-19 is niet alleen een uitdaging, het biedt ook de IT-industrie (nieuwe) zakelijke kansen. De digitale werkplek is vandaag de dag niet meer op kantoor, maar ook thuis of op elke willekeurige andere locatie. Voor veel bedrijven en overheden is productiviteit gewaarborgd dankzij de verschillende videoconferencing systemen. Net als u heeft ons redactieteam de laatste maanden met veel verschillende mensen uit onze business videomeetings gehad via bijvoorbeeld Cisco WebEx, Microsoft Teams, Zoom, Google Meet en Amazon Chime. In de gesprekken kwam vaak naar voren hoe de IT-industrie helpt om bedrijven, overheden, ziekenhuizen en scholen te voorzien van goede samenwerkingstools en andere toepassingen met de nodige krachtige netwerk- en security infrastructuur.

We zijn als redactie daarom ook benieuwd wat de impact is van COVID-19 en hoe dat tot uiting komt in ons jaarlijkse Digital Workplace en Mobiliteitsonderzoek. Deze online survey zullen we in samenwerking met markt intelligentie bureau Smart Profile in de loop van juni starten. Daarin vragen we ook wat de strategie plannen zijn rond mobiel werken en slimme werkplekken. Zo kunnen we meer duiding geven in de groeimarkt rond de Digital Workplace. De uitkomsten van het onderzoek publiceren we online en in de september editie van Dutch IT-channel Magazine. We hopen dat u meedoet!

PS: Heeft u dit jaar een mooie klantcase? Nomineer deze dan voor een Dutch IT-channel Award via www.dutchitawards.nl

Lees alles in het Dutch IT-channel magazine

Voor een gratis abonnement op Dutch IT-channel Magazine kunt u zich hier aanmelden

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!