Redactie - 22 juni 2020

Propeller: IT-partners kennen de voordelen van een goed portal vaak nog niet

Propeller: IT-partners kennen de voordelen van een goed portal vaak nog niet image

Het bedrijf Propeller heeft een e-commerceplatform waarmee het zich met name op de zakelijke IT-markt richt. Het bedrijf overtuigt steeds meer partners van de voordelen.

Een groot deel van de IT-partners weet nog niet wat de voordelen van een goed portal zijn, merkt CEO en mede-eigenaar Jans Graver vaak. Hij noemt de vier belangrijkste. “De eerste spreekt voor zich: de eindklant van de partner ervaart meer bestelgemak. Ten tweede heeft de partner minder binnendienst nodig. Door onze koppelingen met de distri’s is er sprake van ‘zero touch’. De distributeur gaat shippen en de factuur wordt automatisch via het ERP-systeem verstuurd. De binnendienst hoeft er niet meer aan te zitten. Toch hoeven bedrijven niet bang te zijn om het contact met klanten te verliezen. Mijn advies is altijd: laat de kleinere bestellingen, de eentjes en tweetjes, via het portal lopen en ga bij grotere bestellingen gewoon onderhandelen. Onze ‘order-editor’ is voor dat laatste trouwens een heel handige tool.”

Het derde voordeel is: minder fouten. Dat heeft onder andere met die order-editor te maken. “Als de
klant niet akkoord gaat met een voorstel, kun je aanpassingen maken en krijgt iedereen in de portal meteen in real-time de gewijzigde laatste versie te zien. Het gebeurt nu nog te vaak dat de voorstellen in de mail heen en weer vliegen en dat bij de levering per ongeluk het voorlaatste in plaats van het laatste voorstel als basis dient. Dat is nu verleden tijd. Er is altijd duidelijkheid over de versie waarop de klant zijn akkoord heeft gegeven.”

Voordeel vier is dat partners scherper in kunnen kopen. “Via ons platform kun je snel zien bij welke distributeur een bepaald product het voordeligst is. Soms zijn die verschillen behoorlijk groot. Al met al is het dus echt een mes dat aan meerdere kanten snijdt. Het gaat veel verder dan alleen digital commerce. Ons portal is echt een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie die veel channelpartners in willen zetten.”

https://propeller-commerce.com/nl/solution/it-mps/

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!