Witold Kepinski - 09 juli 2020

Heijmans gaat langdurige IT-samenwerking aan met Conclusion

Heijmans gaat langdurige IT-samenwerking aan met Conclusion image

Bouwbedrijf Heijmans heeft Conclusion geselecteerd als partner voor het beheer van haar IT-landschap. De samenwerking omvat het beheer van 5.000 IT-werkplekken op basis van Office 365, de overname van de gehele Servicedesk plus on-site support en het beheer van het achterliggende serverlandschap. Daarnaast is Conclusion verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de verschillende op Microsoft Azure gebaseerde clouddiensten.

Het overnemen van de verantwoordelijkheid voor de IT-dienstverlening is in slechts drie maanden uitgevoerd, middenin de coronacrisis. Deze complicerende factor heeft voor Conclusion en Heijmans als ondernemende partners niet geleid tot een minder resultaat: de transitie is conform planning naar volle tevredenheid uitgevoerd.

Gezamenlijke digitale transformatie

Naast het beheer van het basis-IT-landschap gaat Conclusion ook een bijdrage leveren aan de digitale strategie (Verslimmen) van Heijmans. Speerpunt hierin is het agile beheer van de diverse cloudplatformen die nodig zijn voor de huidige en nieuwe datagedreven businesspropositie in de bedrijfsstromen van Heijmans, zoals BeSense, Brugmonitoring, Matching Materials, Slimme Monteur en Digital Twins. Deze samensmelting van IT met de core business van Heijmans zorgt voor een totaaloplossing waardoor er nieuwe IT-dienstverlening aan de klanten van Heijmans geleverd kan worden.

"We hebben in Conclusion gevonden wat we in het huidige digitaliseringstijdperk denken nodig te hebben om te versnellen. De digitale cultuur van morgen is er namelijk een van co-creatie. Het zal gewoon worden dat we in onze bedrijfsstromen naast de bekende timmermannen en metselaars ook rollen als data- en softwarespecialisten zien verschijnen, die de digitale proposities bouwen en onderhouden (DevOps). We waren op zoek naar een ervaren Nederlandse speler die in dit kader onze IT-dienstverlening naar een hoger niveau tilt, met een bedrijfscultuur die bij ons past. In Conclusion vonden we een match op deze vlakken. Door de succesvolle overdracht in de coronaperiode hebben we laten zien dat we samen in staat zijn om creatief om te gaan met veranderende omstandigheden. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat dit partnership het begin is van een succesvolle, langdurige samenwerking”, aldus Hendrik-Jan Smaal, CIO bij Heijmans.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!