Redactie - 24 juli 2020

Rackspace Technology migreert Aramex naar public cloud

Rackspace Technology migreert Aramex naar public cloud image

Rackspace Technology kondigt aan dat Aramex, een wereldwijde leverancier van logistieke en transportoplossing, migreert van on-premise datacenters naar Amazon Web Services (AWS). Aramex, dat vorig jaar wereldwijd meer dan 103 miljoen zendingen verwerkte, startte zijn transformatie naar de cloud met het leggen van een van de grootste zogeheten data lakes in het Midden-Oosten en met de inzet van machine-learning op het gebied van klantervaring en ‘last mile’-innovatie.

“De transformatie naar de cloud is van essentieel belang voor toekomstige groei en innovatie van het bedrijf”, zegt Mohammed Sleeq, Chief Digital Officer bij Aramex. “De modernisering van ons kernlandschap is belangrijker dan ooit gezien de huidige dynamiek in de industrie, die gestimuleerd wordt door de continue e-commerce groei. We zijn inmiddels begonnen met een centrale verschuiving van onze IT-omgeving. Om het succes van het programma te garanderen, was de samenwerking tussen ons interne team en dat van AWS en Rackspace Technology cruciaal”.

Door de beheerde public cloud omgeving realiseerde de in Dubai gevestigde organisatie al kostenbesparing tijdens opschalen van bedrijf. Dit was voornamelijk cruciaal tijdens de eerste maanden van de Covid-19 pandemie, toen e-commerce met zo'n 50% groeide. Rackspace Technology voorziet Aramex van deskundige cloudbeveiliging, compliance diensten en geeft gebruikers toegang tot data-analytics. Hierdoor kan het bedrijf uiteindelijk cloud-native worden.

In de volgende fase van het project zal Rackspace Technology nauw samenwerken met Aramex aan de modernisering van meer dan 60 uitgebreide applicaties van het bedrijf.

“Werken met Aramex was voor ons een spannend project”, aldus Mahesh Desai, Chief Relationship Office EMEA bij Rackspace Technology. “Aramex ervaart de voordelen van onze samenwerking, die de kroon vormen op het werk van alle betrokken partijen. Onze samenwerking zal de marktleidende positie van het bedrijf nog verder versterken, wat ruimte biedt voor meer innovatie.”

Cloudian BW - week 11/12-2023 SLTN Vierkant
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!