Redactie - 28 juli 2020

Verizon en Microsoft werken samen rond implementatie van IoT-oplossingen

Verizon Business wil het maken van end-to-end IoT-oplossingen vereenvoudigen en versnellen door de belangrijkste elementen van IoT beschikbaar te stellen voor zijn klanten. Hierbij moet worden gedacht aan verbonden apparaten, netwerk/capaciteit, cloud hosting en kunstmatige intelligentie. Verizons 5G/LTE-netwerk, ThingSpace IoT-platform - inclusief veilige verbinding met het 5G/LTE-netwerk en volledige beheer- en diagnosemogelijkheden - en Critical Asset Sensor (CAS)-apparaten zijn geïntegreerd in Microsoft Azure. Dit stelt IoT-ontwikkelaars in staat om snel en efficiënt nieuwe IoT-toepassingen te creëren.

Microsoft Azure IoT Central biedt cloud-gebaseerde analysemogelijkheden op applicatieniveau. Daarnaast voorziet het in kant-en-klare templates voor diverse industriespecifieke toepassingen. Door de integratie van Verizon's ThingSpace-platform en Azure-infrastructuur kunnen IoT-ontwikkelaars, -installateurs en -dienstverleners snel complete IoT-oplossingen ontwikkelen, implementeren en operationaliseren.

"Het is de bedoeling om de ontwikkeling van IoT-oplossingen eenvoudiger te maken", aldus Aamir Hussain, senior vice president Business Products bij Verizon. "Door de platformen van Verizon en Microsoft te combineren, kunnen IoT-ontwikkelaars hun oplossingen gemakkelijker op de markt krijgen en uiteindelijk naar de gebruikers brengen. Het gaat erom de IoT-branche vooruit te helpen en het voor bedrijven en consumenten makkelijker te maken om te profiteren van de IoT-innovaties."

"Microsoft streeft ernaar IoT te vereenvoudigen met de introductie van Azure IoT Central, IoT Plug and Play en andere Azure-oplossingen", zegt Tony Shakib, General Manager IoT Business Acceleration bij Microsoft. "De combinatie met Verizon maakt het makkelijker om mobiele IoT-oplossingen te ontwikkelen door gebruik te maken van Verizons netwerk en ThingSpace-platform."

Een van de eerste grote 'bouwers', Cognizant, is een early adopter van het geïntegreerde platform. Het bedrijf gebruikt het platform om een IoT-toepassing te ontwikkelen voor efficiënt beheer en gebruik van gekoelde opslag. Daarmee worden vitale bedrijfsprocessen ondersteund voor producten met een beperkte houdbaarheid, zoals de opslag en het transport van levensmiddelen en geneesmiddelen.

De applicatie houdt bijvoorbeeld in de gaten of geneesmiddelen onder de juiste omstandigheden bewaard worden en hoe lang ze nog houdbaar zijn. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd van geneesmiddelen die naar klanten worden verstuurd en wordt de hoeveelheid verlopen medicijnen beperkt. De oplossing van Cognizant geeft farmaceutische retailers meer zicht op hun voorraad in de gehele pijplijn.

"De wereldwijde pandemie heeft bijna elke toeleveringsketen verstoord. Verbonden IoT-oplossingen zijn belangrijker dan ooit om ons allemaal te beschermen", aldus Frank Antonysamy, Global Head of IoT bij Cognizant. "Elk temperatuurgevoelig product kan nu in de gaten worden gehouden om de kwaliteit van het product te waarborgen, vanaf de verzending tot aan het moment van levering bij de consument. Door samen te werken met Verizon en Microsoft op het ThingSpace-platform kunnen we nieuwe technologieën inzetten om ervoor te zorgen dat het voedsel dat we eten en de medicijnen die we innemen veilig zijn."

De oplossing is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!