Wouter Hoeffnagel - 11 augustus 2020

Google Home-speaker herkent afgaand rookalarm door fout van Google

Google Home-speakers blijken meer te registreren dan gebruikers wellicht verwachten. De speakers horen alleen te luisteren naar specifieke activatiewoorden, zoals 'Ok, Google'. Opvallend genoeg meldt een Reddit-gebruiker echter zijn Google Home-speaker registreerde dat een rookmelder afging. Google spreekt van een fout.

Een Reddit-gebruiker meldde onlangs dat Google hem wist te vertellen dat zijn rookalarm in zijn woning afging. Dit is opvallend, aangezien voor zover bekend de assistent niet in staat is dergelijke signalen op te vangen. Een woordvoerder van Google bevestigt aan Protocol dat het gaat om een nieuwe softwarefunctie die onlangs via een update is uitgerold. Deze functie is per ongeluk automatisch ingeschakeld, wat de notificatie die Reddit-gebruiker Brazedowl ontving verklaart.

Overname ADT

Google nam onlangs leverancier van huisbeveiliging ADT over. Als onderdeel van deze deal gaan installateurs van ADt voortaan ook security camera's, schermen en andere hardware van Google verkopen. Het bedrijf vergroot hiermee zijn inzet op de markt voor (slimme) huisbeveiliging. In een blogpost lichtte Rishi Chandra, VP en GM van Google Nest, uit dat Google met de overname van ADT gebruikers wil helpen potentiële incidenten in en om hun huis sneller te detecteren. De nieuwe feature waarover Google tegenover Protocol spreekt lijkt hiermee in lijn te liggen.

Daarnaast kondigde Google in mei ondersteuning voor het detecteren van 'kritieke geluiden' aan voor betaalde Nest Aware-abonnees. Nest speakers en displays kunnen dankzij deze feature belangrijke geluiden automatisch opvangen. Denk hierbij aan een raam dat breekt, maar ook aan een rookalarm. Tegenover Protocol legt de woordvoerder uit dat Google onlangs deze feature ook heeft uitgerold naar niet betalende klanten. Dit zou inmiddels zijn teruggedraaid. De woordvoerder wil niet zeggen of Google plannen heeft de feature in de toekomst alsnog beschikbaar te stellen aan niet betalende klanten.

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!