Redactie - 03 september 2020

Online Payment Platform en Slimmer AI werken samen rond compliance

Online Payment Platform en Slimmer AI werken samen rond compliance image

Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, en softwarebedrijf Slimmer AI gaan een strategische samenwerking aan. De samenwerking moet ervoor zorgen dat Online Payment Platform nog beter kan voldoen aan de strenge lokale en internationale compliance wetgeving. Om dit te realiseren heeft Online Payment Platform Sentinels, de anti-witwas software van Slimmer AI, geïntegreerd in hun bestaande compliance-aanpak.

Online Payment Platform heeft altijd het belang van compliance ingezien én was een van de eersten die de strategische rol van technologie onderkende bij het voldoen aan wet- en regelgeving. Om een leidende positie in dit zeer dynamische en snel veranderende speelveld te behouden, is het toevoegen van een AI-gedreven aanpak van compliance en transactie/anti-witwas monitoring een logische volgende stap.

Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform: “Door samen te werken met Slimmer AI kunnen we Artificial Intelligence (AI) en machine learning gebruiken om witwassen en fraude op een meer proactieve manier te bestrijden. Met Sentinels kunnen we verdachte transacties sneller en efficiënter opsporen. In de toekomst kunnen we door toepassing van de inzichten uit hun AI-modellen zelfs criminele activiteiten voorkomen. Op die manier voldoen we niet alleen aan de regelgeving, maar kunnen we ook de verwachtingen van onze klanten overtreffen door onmiddellijk verdacht en crimineel gedrag in kaart te brengen. Uiteindelijk draagt dit allemaal bij aan het belangrijkste doel van onze klanten: het creëren van een veilig en betrouwbaar platform of marktplaats.”

Al sinds de start in 2012 heeft Online Payment Platform een sterke focus op de nieuwste technologie bij het creëren van de beste betaaloplossingen. Mede hierdoor is de gespecialiseerde payment provider voor platformen en marktplaatsen op eigen kracht gegroeid tot een van de belangrijkste spelers in het faciliteren en afhandelen van online betalingsverkeer voor meer dan 170 platformen in heel Europa. Online Payment Platform heeft onlangs een kantoor in Berlijn geopend en verwacht volgend jaar verder internationaal uit te breiden.

“We zijn trots en zien er naar uit om met Online Payment Platform samen te werken. Ze zijn immers een van de voorlopers in de platformeconomie en hebben een duidelijke visie op de toepassing van de nieuwste en beste technologie. Verder zien beide bedrijven het belang van compliance en delen ze de visie dat de toepassing van kunstmatige intelligentie en machine learning het verschil kunnen maken voor snelgroeiende bedrijven als Online Payment Platform”, voegt Joost van Houten, Managing Director van Slimmer AI’s Sentinels, toe.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!