Witold Kepinski - 09 september 2020

Nutanix lanceert Kubernetes Platform-as-a-Service

Nutanix lanceert Kubernetes Platform-as-a-Service image

Nutanix, speler in enterprise cloud computing, kondigt Karbon Platform Services aan. Dit is een op Kubernetes gebaseerde multicloud Platform-as-a-Service (PaaS) met geautomatiseerde systeembeheerde beveiliging, dat de ontwikkeling en implementatie van op microservices gebaseerde apps in elke cloud moet helpen versnellen.

Dit aanbod biedt softwareontwikkelaars een kant-en-klare ervaring met beheerde diensten, on-premises, in de public cloud en aan de edge, om cloud-native applicaties te bouwen en te draaien, terwijl ze in staat zijn om applicaties te ontkoppelen van de onderliggende infrastructuur, akdus Nutanix. Het biedt IT-operationsteams ook een vereenvoudigd en coherent framework voor zowel het beheer van de lifecycle van apps als de beveiliging. Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor Nutanix, omdat het aanbod wordt uitgebreid met het oog op het versnellen van het cloud-native traject van (steeds meer) bedrijven.   

Vandaag hebben volgens Nutanix organisaties die focussen op de voordelen van digitale initiatieven, het vaak moeilijk om het volledige potentieel van hun softwareontwikkelaars en de flexibele DevOps-processen waarmee ze moeten werken in te zetten. Kubernetes, samen met zijn ecosysteem van cloud-native-technologieën, blijft zich snel ontwikkelen, waardoor het steeds moeilijker wordt om dit zonder uitgebreide technische middelen te implementeren. Bovendien moeten organisaties vandaag in staat zijn om zowel on-premise als public cloud-gebaseerde Kubernetes implementaties te benutten zonder dat dit ten koste gaat van een eenvoudig en efficiënt beheer van hun data, applicaties en IT-middelen.  

"IT-resources zijn de motor die digitale ondernemingen doen draaien. Maar als een bedrijf schaalt, hybrid cloud omarmt, en een toenemend aantal toepassingen beheert, dan kan het ondersteunen van de technische behoeften een uitdaging zijn voor IT," zegt Rajiv Mirani, CTO bij Nutanix. "Met Karbon Platform Services willen we de ontwikkeling en orkestratie van apps vereenvoudigen en tegelijkertijd de relatie tussen IT en ontwikkelingsteams verbeteren om de DevOps-strategieën van onze klanten te ondersteunen.” 

Deze nieuwe cloud-native PaaS zal software-engineers helpen om de ontwikkeling en orkestratie van apps te stroomlijnen zonder dat ze de onderliggende infrastructuur hoeven te beheren. Karbon Platform Services bouwt voort op de kern van Kubernetes lifecycle management-mogelijkheden die initieel met Karbon zijn geïntroduceerd als een geïntegreerd onderdeel van de Nutanix HCI-software. Dit nieuwe aanbod zorgt voor een geautomatiseerde, systeembeheerde beveiliging en multi-tenancy om een breed scala aan op microservices gebaseerde toepassingen in meerdere cloud-infrastructuren te draaien. 

"We waren op zoek naar een enkel PaaS-platform dat onze Reflex en Vision Insights zowel aan de edge als in onze private cloud kon hosten, om te kunnen profiteren van zowel een gedistribueerde architectuur als van de ondersteuning van software development en machine learning in de public cloud", aldus Damien Pasquinelli, CTO van de Hardis Group. "Karbon Platform Services levert ons de diensten die we nodig hebben in een PaaS-oplossing, samen met de eenvoud en het gemak in beheer waar Nutanix bekend om staat - over  de diverse cloud-omgevingen heen. Door Karbon Platform Services te implementeren konden onze Vision Insights-ontwikkeling en DevOps-teams van scratch tot een werkend prototype komen in minder dan een kwart van de tijd die ze vroeger hiervoor nodig hadden. Deze software die draait op Karbon Platform Services is al in productie voor klanten als Schneider Electric, een toonaangevende wereldwijde specialist op het gebied van energiebeheer en automatisering.”  

De belangrijkste voordelen van Karbon Platform Services zijn onder andere:  

  • Uitgebreide Managed Services: Dit PaaS-aanbod maakt een snelle ontwikkeling en implementatie van applicaties mogelijk, variërend van eenvoudige stateful containertoepassingen tot complexe webapplicaties door gebruik te maken van eenvoudige, open abstractie van de uitgebreide diensten. Karbon Platform Services omvat managed Kubernetes (K8s-aaS), Containers-as-a-Service (CaaS), serverless Functions, AI, service mesh, monitormogelijkheden en security services.  
  • SaaS-gebaseerde Multicloud Operations: Ops-teams profiteren van de vereenvoudigde operaties en uniform applicatie-, data- en beveiligings- lifecycle-beheer, ongeacht de onderliggende cloud, met behulp van de SaaS-gebaseerde infrastructuur lifecycle-manager. Developers hebben baat bij de uitgebreide platformdiensten om applicaties eenmalig te schrijven en nadien uit te rollen in de cloud via de SaaS-gebaseerde applicatie lifecycle-manager. 
  • Uitbreidbare hybride PaaS: Karbon Platform Services biedt cross-cloud datamobiliteit en hybride applicatiebeheer via transparante, voor het WAN geoptimaliseerde datalijnen en uitbreidbare data-interfaces. Deze functie geeft ondernemingen de flexibiliteit om hun eigen diensten te gebruiken en ook gebruik te maken van het bredere Kubernetes-ecosysteem.  
  • Verbeterde veiligheid: Met Karbon Platform Services kunnen IT-exploitatieteams gebruik maken van een consistent beveiligings- en API-model met een uniforme manier om gegevens en toepassingen in de cloud te monitoren. Het biedt geautomatiseerde, systeembeheerde beveiliging met ingebouwde multi-tenancy en rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC) voor de services.  

Nutanix Karbon Platform Services is nu beschikbaar voor klanten. Voor meer informatie, klik hier.   

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!