Redactie - 22 september 2020

Nabuurs moderniseert zijn logistieke tools met Hardis Group

Nabuurs moderniseert zijn logistieke tools met Hardis Group image

Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group, dat een kantoor heeft un Utrecht, kondigt aan dat Nabuurs, logistieke dienstverlener gespecialiseerd in FMCG-distributie, Reflex WMS gaat inzetten om een deel van zijn magazijnen aan te sturen en nieuwe commerciële mogelijkheden voor logistieke dienstverlening aan e-commerce-klanten te creëren. Na twee succesvolle implementaties in twee magazijnen ? onder meer bij Essity (producent van hygiëneproducten) ? zal het wms systeem worden ingezet in een derde logistieke vestiging. Nabuurs bekijkt ook of het gebruik kan maken van de oplossing Eyesee om inventarisaties uit te voeren met behulp van een autonome drone.

Nabuurs is een familiebedrijf dat op het gebied van FMCG-distributie bij de grootste logistieke dienstverleners van de Benelux hoort. De 3PL-dienstverlener heeft meer dan 20 vestigingen, ruim 1.300 medewerkers en meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar. Het bedrijf beheert de activiteiten van zijn klanten in 14 eigen of uitbestede magazijnen met een totale oppervlakte van 200.000 m2.

Om verder te kunnen groeien, heeft het bedrijf een nieuw IT-masterplan opgesteld, waarin ook nieuwe wms software is voorzien. De oplossing die tot nu toe wordt gebruikt, is immers verouderd, niet meer in ontwikkeling en de benodigde functies voor het beheren van e-commercestromen zijn niet standaard geïntegreerd. Bovendien kunnen de teams van Nabuurs niet zelfstandig de nodige aanpassingen uitvoeren naarmate de processen en logistieke stromen evolueren. Het bedrijf schrijft samen met een externe consultant een aanbesteding uit en benadert verschillende wms-ontwikkelaars. Twee ervan halen de shortlist en uiteindelijk wordt gekozen voor Hardis Group. “De oplossing beantwoordde volledig aan de vereisten en de gebruikersinterfaces waren intuïtief en modern. We werden ook overtuigd door de routekaart, de teams van Hardis Group en de filosofie achter het product, die ervan uitgaat dat gebruikers zelfstandig processen kunnen aanpassen en nieuwe klanten invoeren”, vertelt Mariska de Wildt, IT manager bij Nabuurs.

Drie magazijnen uitgerust tegen eind 2020

In juni 2019 start een eerste migratieproject in het magazijn van Essity, een producent gespecialiseerd in hygiëneproducten (zakdoeken, inlegkruisjes, luiers ...). Deze logistieke vestiging in Heijen ? gemiddeld aantal locaties: 16.000 ? beheert zowel B2B- als B2C-leveringen en is rechtstreeks verbonden met de productiefaciliteit via een volledig gemechaniseerd systeem. Het magazijn is onder meer uitgerust met stapelaars die twee pallets tegelijk kunnen verplaatsen (naast elkaar). “Dankzij de begeleiding en inzet van de teams van Hardis Group om Reflex WMS aan te passen aan de specifieke kenmerken en processen van deze logistieke vestiging, kon de go-live al doorgaan in januari 2020”, zegt Mariska de Wildt.

De teams van Nabuurs zijn tevreden over de succesvolle eerste implementatie van Reflex WMS en migreren begin juni 2020 zelfstandig een klein magazijn van 3.800 m2 in Haps. Eind 2020 staat de migratie van een derde magazijn voor meerdere klanten en activiteiten gepland. “Dankzij de grafische en intuïtieve interfaces van Reflex WMS waren onze magazijnmedewerkers snel ingewerkt. Onze IT-teams kunnen nu veel sneller, en volledig autonoom, reageren op verzoeken voor procesaanpassingen”, vervolgt de Wildt. Om toekomstige implementaties nog sneller uit te kunnen voeren, willen de IT-teams van Nabuurs een core model creëren.

Een partnerschap voor logistieke innovaties

Nabuurs is niet alleen onder de indruk van de implementatie van het wms systeem, maar ook van de innovatieve aanpak van Hardis Group op het gebied van logistiek. De 3PL-dienstverlener bekijkt of het de autonome inventarisdrone Eyesee in kan zetten en een deel van zijn bedrijfsapplicaties naar de cloud kan migreren.

Cloudian BW - week 11/12-2023 SLTN Vierkant
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!