Redactie - 24 september 2020

Kappa Data lanceert ThingsFlow cloud-based monitoring platform voor IoT projecten

Kappa Data lanceert ThingsFlow cloud-based monitoring platform voor IoT projecten image

Met ThingsFlow lanceert Kappa Data een eigen platform waarop resellers snel en eenvoudig met hun IoT projecten aan de slag kunnen gaan. Op korte termijn zal ThingsFlow beschikbaar zijn in 2 versies: ThingsFlow Education en ThingsFlow Lite.

ThingsFlow Education is de perfecte tool voor het meten van luchtkwaliteit in scholen. Naast verschillende types van sensoren, biedt Kappa Data ook een cloud-based monitoring platform aan waarmee alle informatie rond de luchtkwaliteit van de verschillende lokalen centraal gelogd en beschikbaar gesteld wordt. Directies krijgen op deze manier een optimaal beeld van hun volledige school en kunnen bijsturen waar nodig. Leerkrachten krijgen lokaal feedback in de klaslokale door zich aan te melden met een QR code. Kappa Data resellers rolden intussen een aantal projecten uit, waaronder een project met de IVG school in Gent.

Naast ThingsFlow Education biedt Kappa Data ook ThingsFlow Lite aan waarmee je tal van verschillende sensoren in no time kan configureren en beheren. Bovendien kunnen dashboards eenvoudig zelf toegevoegd worden. Ideaal om IoT projecten snel en eenvoudig op te starten zonder grote investeringen en moeilijke kennistrajecten.

Koert Martens, Director of Technology Kappa Data: "Naast Networking en Security oplossingen heeft Kappa Data een jaar geleden gekozen om ook oplossing rond IoT te gaan aanbieden aan zijn reseller. Naast distributiecontracten met Option en Pozyx, biedt Kappa Data nu de resellers met ThingsFlow een eigen IoT platform oplossing aan. Met ThingsFlow Education spelen we in op de vraag van onderwijsinstellingen om op een voordelige, snelle en veilige manier luchtkwaliteit te meten. ThingsFlow Lite biedt dan weer een heel brede waaier aan mogelijkheden voor tal van verschillende IoT projecten."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!