Witold Kepinski - 18 november 2020

DarwinAI en Red Hat bieden AI-gebaseerde COVID-Net radiografiescreening

DarwinAI, het bedrijf dat gespecialiseerd is in explainable artificial intelligence (XAI), en Red Hat, leverancier van open sourceoplossingen, kondigen een samenwerking aan om de implementatie van COVID-Net bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen te versnellen.

Deze suite van deep neural networks kan ziekenhuizen en andere zorginstellingen helpen om via radiografie van de borstkas COVID-19 te detecteren en risico’s te lokaliseren. DarwinAI en Red Hat maken daarnaast ook gebruik van de expertise van een computation research group, het Fetal Neonatal Neuroimaging and Developmental Science Center (FNNDSC) in het Boston Children’s Hospital, om de software beter geschikt te maken voor klinische en onderzoeksdoeleinden.

Sinds DarwinAI en het Vision and Imaging Processing (VIP) lab van de Universiteit van Waterloo COVID-Net lanceerden, is het project verder ontwikkeld dankzij de hulp, deelname en samenwerking van onderzoekers en clinici over de hele wereld. Het initiatief heeft uiteindelijk geleid tot een samenwerking tussen DarwinAI en Red Hat, waarbij gebruik wordt gemaakt van de onderliggende technologie van Boston Children's Hospital, het nummer één kinderziekenhuis in de Verenigde Staten.

Het doel van deze samenwerking is om het voor clinici makkelijker te maken om COVID-Net in ziekenhuizen te gebruiken door middel van een webgebaseerde grafische gebruikersinterface (GUI). Deze wordt met behulp van Red Hat OpenShift - een enterprise Kubernetes-platform dat implementaties binnen complexe hybride en multicloudinfrastructuren ondersteunt - bovenop het Boston Children's ChRIS-framework aangeboden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!