Wouter Hoeffnagel - 19 november 2020

Pega automatiseert toewijzen van taakverzoeken aan RPA-bots

Pega automatiseert toewijzen van taakverzoeken aan RPA-bots image

Leverancier van digital transformation toepassingen Pegasystems introduceert RPA Auto-balancing functionaliteit waarmee automatisch werklast wordt doorgestuurd naar bots die binnen de organisatie beschikbaar zijn. De nieuwe Pega Robot Manager optimaliseert met behulp van AI de capaciteit en efficiency van bots, zonder dat hierbij menselijke interventie komt kijken.

Hoewel de naam Robotic Process Automation anders doet vermoeden, is de meeste RPA allesbehalve robotachtig als het gaat om het beheren van bots. Wanneer de vraag naar bot-assistentie stijgt of juist daalt, moeten medewerkers achter de schermen de beschikbare bots in de hele organisatie opnieuw toewijzen om ervoor te zorgen dat werkzaamheden op tijd wordt uitgevoerd. Veel organisaties compenseren deze pieken door extra botlicenties aan te schaffen terwijl dit alleen maar leidt tot nog meer botbeheer, toename van licentiekosten en beslag legt op capaciteit van virtuele machines.

Taakverzoeken automatisch toewijzen

Met behulp van Pega RPA Auto-balancing analyseert de nieuwe Pega Robot Manager alle taakverzoeken en wijst ze automatisch toe aan beschikbare bots. Wanneer er nieuwe of onverwachte vragen binnenkomen, worden deze realtime over de bots verdeeld om af te handelen. Wanneer de vraag naar bots groter is dan de capaciteit, is Pega RPA Auto-balancing ook in staat om prioriteit te geven aan belangrijke en minder belangrijke taken. Organisaties hoeven zo geen geld te verspillen aan onnodige aanvullende botlicenties en beheerbronnen.

"Veel organisaties omzeilen de beperkingen van RPA ironisch genoeg door nog meer bots aan te schaffen. Botbeheer geeft zo alleen maar meer kopzorgen en kost organisaties extra geld zonder echt schaalgrootte te realiseren. In deze laatste stap naar volledige geautomatiseerde RPA, optimaliseert Pega RPA Auto-balancing bot-efficiency en verlaagt kosten zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor is de hele RPA-levenscyclus volledig geautomatiseerd", stelt Eric Musser, general manager, intelligent automation, Pegasystems.

Automatiseren op codeerniveau

Pega RPA, onderdeel van de Pega Infinity softwaresuite voor digitale transformatie, automatiseert repeterende taken die worden uitgevoerd door de user interface (UI) van bedrijfsapplicaties. Pega RPA gebruikt Deep Robotics om applicaties op codeerniveau te automatiseren, wat zorgt voor snellere, accuratere en flexibelere robotic automation op grote schaal. In combinatie met de intelligent automation functionaliteiten en mogelijkheden op het gebied van lowcode, biedt Pega hiermee een end-to-end automatiseringsplatform.

Eerder dit jaar introduceerde Pega ook andere beheertools voor bots. Denk hierbij aan Pega X-ray Vision, een Robotic Process Automation (RPA)-tool die geautomatiseerd defecte bots opspoort en repareert. Pega Synchronization Server zorgt automatisch dat bots de meest recente Robot Runtime software gebruiken. Ook zorgt het ervoor dat software-updates worden uitgevoerd zonder dat de IT-afdeling deze handmatig hoeft te installeren.

Beschikbaarheid

Pega RPA Auto-balancing is per direct beschikbaar en is onderdeel van de nieuwe versie Pega Robot Manager. De prioriteer-functionaliteit komt aan het eind van dit jaar beschikbaar.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!