Redactie - 19 november 2020

Juniper Networks ondersteunt partners bij verkoop cloud en AI toepassingen

Partners van Juniper Networks kunnen meer cloud en AI gebaseerde diensten en oplossingen verkopen. Dit meldt Juniper Networks op zijn virtuele 2020 Partner Summit met als thema 'A Time to Be Bold'.

Sander Groot, Head of EMEA & LATAM Channels Juniper Networks, heette alle partners welkom samen met Gordon Mackintosh, VP en channelbaas bij Juniper Networks tijdens een webcast waarbij 2000 partners aanwezig waren. Boodschap van Juniper Networks was dat het bedrijf partners helpt in de groeimarkt voor cloud- en op AI-gebaseerde toepassingen.

Mist Systems

Om partners daarin te ondersteunen worden de Juniper Networks en Mist Systems partnerprogramma's geïntegreerd in één programma. Partners krijgen hierbij real-time zichtbaarheid in dealregistraties, tools en middelen om te zien hoe ze presteren en hoe ze in aanmerking komen voor kortingen en incentives. Verder komt er een tiering-systeem dat partners beloont op basis van waarde, dus naast volume verkoop.

Networking & Cloud 

Rami Rahim (foto), ceo van Juniper Networks, zei tijdens zijn keynote ‘Changing networking for cloud era’ dat zijn bedrijf zwaar investeert in het kanaal, aangezien de digitale transformatie wereldwijd sneller gaat, onder andere door de pandemie. Juniper profiteert hiervan en wist in het derde kwartaal te groeien naar een omzet van 1,14 miljard dollar, mede doordat partners meer Mist Systems AI toepassingen verkopen.

Infradata en SLTN

Bepaalde partners die meedoen met het Juniper Enterprise + -programma weten zelfs met dubbele cijfers te groeien. In Nederland zijn Infradata en SLTN als eerste geselecteerd voor dit programma. Het Enterprise + partnerprograma is ontworpen om de positie van Juniper in de zakelijke markt te vergroten. Hierbij investeert Juniper Networks extra in een aantal partners. Uiteindelijk moeten er 100 Enterprise + -partners wereldwijd worden. Andere Juniper Networks partners in de EMEA die aan dit programma meedoen zijn onder andere Computacenter, Softcat, Insight en Bechtle.

Gartner

Juniper meldde tijdens de 2020 Partner Summit tot slot trots dat het door Gartner is uitgeroepen tot leider in het 2020 Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Lees meer in het Gartner rapport.

Door: Witold Kepinski

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!