Wouter Hoeffnagel - 22 november 2020

SD Worx en MobileXpense breiden samenwerking uit

SD Worx en MobileXpense breiden samenwerking uit image

Europees dienstverlener voor HR & loonadministratie SD Worx en MobileXpense breiden hun samenwerking in heel Europa uit. De partijen willen klanten om verder hepen in hun dagelijks beheer van loonadministratie en onkosten. Als onderdeel van hun samenwerking ontwikkelen beide bedrijven samen nieuwe digitale oplossingen voor kostenbeheer. MobileXpense en SD Worx bundelen de krachten wereldwijd en richten zich in eerste instantie op Duitsland en het VK als belangrijkste markten.

Samen bieden MobileXpense en SD Worx klanten oplossingen voor kostenbeheer aan. De softwareoplossing van MobileXpense bespaart medewerkers tijd bij het verwerken van onkosten en voorkomt onnodige stress dankzij geautomatiseerde processen. Ook boekhoudafdelingen hebben baat bij deze tool. De oplossing helpt fouten te voorkomen en de naleving van lokale regelgeving in meer dan 70 landen te garanderen. SD Worx en MobileXpense werken al bijna 20 jaar samen in het Verenigd Koninkrijk. Hun software wordt onder meer gebruikt door Britse bedrijven zoals hotel- en restaurantketen Whitbread en bouwmaterialenleverancier Travis Perkins.

SD Worx neemt MobileXpense op in portfolio

De twee bedrijven richten zich op ondernemingen uit het middensegment en bundelen de krachten in alle landen waar SD Worx actief is: België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. SD Worx zal de MobileXpense-oplossing in zijn portfolio opnemen als aanvulling van de brede waaier aan HR-oplossingen die het vandaag aanbiedt.

SD Worx en MobileXpense werken samen ook aan een nieuwe tool voor de integratie van loonadministratie met de ondersteuning van het kostenbeheer. De tool staat gepland om te lanceren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in de eerste helft van 2021. De nieuwe tool biedt de kostenbeheerfuncties van MobileXpense. Het gaat om een nieuwe (mobiele) app met AI om de gebruikerservaring van medewerkers en hun managers verder te verbeteren, automatische valutaconversie, Google Maps-integratie, en ook kredietkaart- en ERP-integratie.

'Gedeelde visie en engagement tegenover gebruikers'

Door samen te werken willen SD Worx en MobileXpense bedrijven over de hele wereld gebruiksvriendelijke digitale oplossingen met hoge prestaties bieden. Nu er vragen rijzen over het evenwicht tussen werk en privéleven doordat vrijwel iedereen thuiswerkt, kunnen oplossingen bedrijven en werknemers helpen om zich aan te passen aan deze nieuwe realiteit. Slim kosten- en loonbeheer is volgens de partijen relevanter dan ooit door de economische onzekerheid die volgt op de pandemie.

"Onze samenwerking met SD Worx sluit naadloos aan bij de groeistrategie die we voor MobileXpense hebben uitgestippeld", vertelt Tine Vandenbreeden, CEO van MobileXpense Group. “Amper twee maanden na mijn aantreden bij MobileXpense als CEO ben ik ontzettend trots om een samenwerking met een van de Europese leiders op het gebied van HR en loonadministratie aan te kondigen. Samen met SD Worx bieden we een compleet pakket voor loon- en kostenbeheer aan dat meerwaarde creëert voor bedrijven wereldwijd. Ik ben ervan overtuigd dat dit een grote sprong voorwaarts is voor MobileXpense en ik kijk ernaar uit om samen te werken met Kobe en zijn team."

"SD Worx en MobileXpense delen dezelfde visie op innovatie en digitalisering, net als een sterk engagement naar gebruikerservaring en klantgerichtheid toe. De tool van MobileXpense is een perfecte aanvulling op onze portfolio en helpt ons een van de meest complete HR-aanbiedingen op de markt te brengen. Gegeven het succes van onze samenwerking in het VK is het logisch dat we deze samenwerking naar een hoger niveau tillen en ons gezamenlijk aanbod naar de brede Europese markt brengen", besluit Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!