Redactie - 23 november 2020

Wie mag zich Cloud Service Provider of the Year 2020 noemen?

Wie mag zich Cloud Service Provider of the Year 2020 noemen? image

Vorig jaar ging-ie naar SoftwareONE, de Dutch IT-channel Award voor Cloud Service Provider of the Year. Ook dit jaar reikt Dutch IT-channel een award uit voor de beste CSP van het (bijna) afgelopen kalenderjaar 2020. Lees hier over de vijf genomineerden.

De genomineerden in deze categorie zijn:

AXEZ bouwt complexe, maar tegelijk stabiele IT-omgevingen. De dienstverlener uit Rijswijk is onder meer genomineerd vanwege AXEZ Easy Hybrid Cloud: 'een hybrid & private cloudoplossing voor iedere workload of IaaS-behoefte die niet makkelijk past in de standaarden van bekende aanbieders'. De oplossing, gebaseerd op een platform van uitsluitend HPE, is gebouwd voor unieke hybride en multi-cloudbehoeften. AXEZ kwam dit jaar in het nieuws met een interessante business case bij Slimstock uit Deventer, dat software levert voor het voorspellen van voorraden. Met een multitenant private cloudomgeving die Slimstock als een Cloud-as-a-Service afneemt, zorgt AXEZ voor de benodigde non-stop beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

De specialiteit van Axians is om oude technologieën te verplaatsen naar moderne cloud-native en mobiele platformen. De nominatie voor deze award dankt de IT-dienstverlener onder meer aan het enthousiasme van Lars Koehorst van IBM Nederland. IBM werkt nauw samen met Vektis, een business intelligence centrum voor de zorg. Vektis draagt bij aan goede en betaalbare zorg, door digitale bouwstenen en standaarden aan te dragen waarmee operationele zorgprocessen slimmer en efficiënter kunnen worden ingericht. Voor de implementatie van een IBM Db2 Warehouse op de IBM Cloud, dat Vektis gebruikt voor dataverwerking, leverde Axians een datavirtualisatielaag en business intelligence tooling

BPSOLUTIONS, het IT-consultancybedrijf uit Driebergen dat organisaties slimmer maakt met een 'mission critical IT', kreeg vorig jaar een eervolle vermelding in deze categorie. Dat is niet gek als we bedenken dat BPSOLUTIONS met eigen private cloud services en vanuit de modernste datacenters middelgrote en grote ondernemingen in heel Europa bedient, zoals Rabobank, Technische Unie, HOYER, DA Retail en Asito. De platformen zijn gebaseerd op technologieën van onder meer HPE, IBM, Lenovo en VMware, en maken hybride cloudomgevingen mogelijk waarin data en applicaties beschikbaar zijn met een 100 procent uptime garantie. Inmiddels bestaat ruim 60 procent van de business van BPSOLUTIONS uit cloud services.

Eshgro laat organisaties digitaal transformeren naar een slimmere werkplek. 'Onze dienstverlening draait niet primair om technologie, maar om klanttevredenheid', zeggen ze bij Eshgro in Boxmeer. Om zich te kunnen ontwikkelen en onderscheiden met digitalisering en cloud, hebben organisaties meer nodig dan een moderne werkplek of een cloudtoepassing. Met het eigen platform Smarter 365, een maatwerk beheer- en managementtool gebaseerd op Microsoft 365 en Azure, halen organisaties maximaal rendement uit hun eigen, specifieke digitale transformatie. Klant van het eerste uur is Eosta. 'Eshgro regelt de automatisering van de automatisering voor ons', zeggen ze bij deze Waddinxveense groothandel in biologische groente en fruit.

Insight Nederland, sinds 2018 gehuisvest in het Amsterdamse Coengebouw, levert IT-services waaronder in toenemende mate ook cloudoplossingen. Het bedrijf is onder meer genomineerd vanwege een succesvolle klantcase bij zorgorganisatie Topaz in de regio Leiden, waar de verouderde IT-infrastructuur met een eigen private cloud niet langer was opgewassen tegen strengere privacywetgeving (AVG) en toenemende cybercriminaliteit. Na verschillende 'inspiratiesessies' kreeg Topaz een nieuwe, moderne digitale cloudwerkplek op Microsoft Azure en Windows 10. Met de basis op orde, inclusief beveiliging, inrichting en beheer, is de zorginstelling klaar voor toekomstige innovaties en houdt meer tijd over voor waar het bij Topaz uiteindelijk om draait: zorg.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 SLTN Vierkant
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!