Redactie - 25 november 2020

Download en lees nu het Dutch IT Security Onderzoek

Download en lees nu het Dutch IT Security Onderzoek image

Het Dutch IT Security onderzoek over de stand van zaken rond zakelijke beveiliging in Nederland is nu beschikbaar. Welk percentage van het IT-budget wordt toegekend aan security? Wat zijn de belangrijkste elementen in het totale securityplan? Markt intelligentiebureau Smart Profile en Dutch IT Channel stelden onder andere deze vragen aan Nederlandse IT-beslissers, IT-dienstverleners, leveranciers en distributeurs. Het resultaat is gebundeld in de eerste editie van het Dutch IT Security onderzoek.

“Het onderzoek laat duidelijk zien dat de budgetten toenemen, er vele belangrijke onderdelen worden gekenmerkt en dat er meer aandacht is voor security awareness. Channel partners, zoals IT-dienstverleners, managed service providers en systeem integratoren, spelen hier ook sterker een rol door meer in de lead te zijn en/of meer adviserend werk te verrichten”, zegt Jurgen Verheijen, Marketing Lead bij Smart Profile.

Cloud

Het blijkt echter lastig om tot een consensus te komen omtrent de belangrijkste onderdelen van een totaal security plan, zo blijkt uit het Dutch IT Security onderzoek. “Feit is dat een security-strategie met de nodige technologie en betrokkenheid van mensen hand in hand gaat. IT-beslissers geven aan meer te investeren in het beveiligen van werkplekken, zoals van de vele thuiswerkers. Maar ook in zaken zoals security van het netwerk, security awareness, multi-factor authenticatie, cloud en applicaties”, zegt Erik van Gurp, Business Analyst bij Smart Profile.

Video Talkshows

Dutch IT-channel publiceert naast het onderzoek komende weken interviews en Dutch IT Security Video Talkshows onder leiding van moderator Danny Frietman met ‘thought leaders’ die veel kennis en ervaring hebben over cybersecurity op dutchitchannel.nl en executive-people.nl. Hierbij spreekt Frietman ook met Jurgen Verheijen van Smart Profile en Witold Kepinski van Dutch IT Channel over de uitkomsten van het Dutch IT Security onderzoek.

Security Awareness

Witold Kepinski, Director Content en Editor-in-Chief: “Met dit eerste Dutch IT Security onderzoek krijgen onze lezers en volgers een actueel inzicht waar de prioriteiten van IT-beslissers liggen als het om beveiliging gaat. Tevens is het interessant te lezen hoe channel partners inspelen op de toenemende vraag met multi-vendor toepassingen en consultancy zoals security awareness. Met dit onderzoek hopen we dat alle spelers in de Nederlandse ICT-branche bedrijven en overheden kunnen voorzien van krachtige cybersecurity toepassingen. Doe er uw voordeel mee!”

Download het onderzoek op deze link.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!