Jeroen Bordewijk - 04 januari 2023

Wie wordt CxO of the Year 2022?

Wie wordt CxO of the Year 2022? image

Marijke Kasius van PQR won vorig jaar de populaire Dutch IT Channel Award voor CxO of the Year, en trad daarmee in de voetsporen van de eerdere winnaars Luuk Slaats en Bart van Rheenen. Vijf persoonlijkheden in het Nederlandse IT-kanaal strijden om de opvolging. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Anton Loeffen is oprichter en CTO van Eshgro, 'leider in moderne werkplekken en cloud applicaties'. Hij wordt geroemd om de manier waarop deze CSP organisaties digitaal laat transformeren naar een slimmere werkplek en hoe hij Eshgro sterk heeft gemaakt. Loeffen wordt 'een ambitieuze visionair' genoemd, 'die durft te dromen van innovatie en de drive heeft om verandering teweeg te brengen'. Hij is 'resultaatgericht en weet zijn medewerkers altijd mee te krijgen in zijn enthousiasme'. Anton Loeffen was eerder medeoprichter van YouSAAS, een Microsoft Software plus Services Incubation Center. Meer recent stilde hij aan de MIT Sloan School of Management in Cambridge zijn honger naar nóg meer technologiekennis.

Alexandra Schless liet NorthC Datacenters de afgelopen jaren gestaag groeien. De CEO van het bedrijf met inmiddels zestien datacenters in meerdere Europese landen, heeft volgens collega's in het kanaal 'een stevige visie op het belang van regionale datacenters'. Onder Schless' leiding kijkt NorthC continu hoe de marktpositie organisch (door bouw) of door acquisitie verder kan worden verbeterd, zodat meer regio's kunnen worden voorzien van hoogwaardige regionale datacenterdienstverlening. Alexandra Schless wordt bovendien samen met COO Jarno Bloem gewaardeerd om de manier waarop zij van NorthC – het eerste Europese bedrijf met een noodstroomvoorziening op groene waterstof – een voorloper heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid.

Arjen Bakker was als Directeur Connectivity Service & Solutions bij VolkerWessels Telecom een van de drijvende krachten achter de uitrol van een grootschalig SD-WAN-netwerk over meer dan honderd ondernemingen op meer dan tweehonderd locaties van de bouwtak van VolkerWessels. In slechts een jaar tijd realiseerde de CSS bij dit toonaangevende bouwbedrijf één standaard IT-omgeving, door als een echte 'verbinder' zowel de eigen (telecom)organisatie als de klantorganisatie (het bouwbedrijf) mee te krijgen. Ondanks de eigen belangen van de verschillende divisies in de complexe organisatie van VolkerWessels, kreeg Arjen Bakker het project rond, onder meer door goed gebruik te maken van de kwaliteiten van zowel ervaren collega's als jonge talenten.

Clemens Esser is sinds 2012 Chief Technologist & Presales Manager bij HPE, het bedrijf waar hij aantrad in 2001 als Senior Storage Consultant. Esser weet als geen ander bestaande en nieuwe technologieën bij elkaar te brengen en innovaties te duiden, en dit alles in begrijpelijke taal over te brengen aan de hand van concrete voorbeelden uit de markt, zo horen we van mensen die hem nomineerden. Zet hem voor een zaal met CIO's of ervaren resellers, of laat hem nieuwkomers in IT toespreken; Clemens Esser raakt bij iedereen de juiste snaar en geeft altijd de gevraagde informatie. Niet voor niets wordt Esser 'een wandelende ICT-encyclopedie' genoemd. Of dat een Dutch IT Channel Award waard is, weten we op 16 maart 2023.

Sven van Boxtel is sinds juli 2006 een van de drijvende krachten achter Aces Direct. Sinds oktober 2017 is hij Managing Director en daarmee eindverantwoordelijk voor deze 'aanjagers van IT' uit Tilburg. Onder Van Boxtels leiding groeide Aces Direct uit van een etailer naar een echte VAR voor de grootzakelijke markt en het publieke segment. Maar ook leidde hij Aces Direct naar de Top 5 van beste werkgevers in Nederland, door een continue focus te hebben op niet alleen de commerciële, maar ook de menselijke kant van het bedrijf. Sven van Boxtel heeft het meerdere keren gezegd: samen met fabrikanten, distributeurs en andere partners elke dag de mooiste ICT-oplossingen voor klanten neerzetten, is zijn absolute passie.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!