Wouter Hoeffnagel - 17 december 2020

Mobile World Capital Barcelona en WorldStartup versterken groei

Mobile World Capital Barcelona en het Nederlandse entrepreneurshipplatform WorldStartup gaan een samenwerking aan. De partijen bundelen hun krachten als onderdeel van het 5G Barcelona programma en versterken gezamenlijk de internationale groei van Mobile World Capital Barcelona. De partijen gaan projecten rondom gezondheid en slimme mobiliteit promoten.

WorldStartup is een wereldwijd entrepreneurshipplatform dat de transitie naar een eerlijke, duurzame samenleving versnelt. Dit doet het platform door startups en entrepreneurs in hun processen te ondersteunen, van het initiële idee tot schaalbaarheid. Via een groep ondersteunende organisaties zijn wereldwijd trainingen beschikbaar voor innovators.

'De Europese benchmark voor 5G-pilots'

De samenwerking tussen de partijen leidt tot verschillende activiteiten die impact hebben op zowel 5G Barcelona als andere initiatieven en programma's van Mobile World Capital. "Spanje is de Europese benchmark voor de ontwikkeling van 5G-pilotprojecten en zal cruciaal zijn voor de verkenning van toekomstige toepassingen. De overeenkomst met WorldStartup stelt ons in staat deze gedeelde projecten een internationaler bereik te geven op basis van bewezen ervaring in entrepreneurship en innovatie", zegt Carlos Grau, CEO van Mobile World Capital Barcelona.

"De samenwerking met Mobile World Capital Barcelona breidt ons netwerk uit met leidende internationale innovatiehubs en bouwt voort op de leidende digitale infratructuur en innovatie-ecosysteem in Nederland", zegt Gerrit Jan van 't Veen, CEO van WorldStartup, toe. Mark Beermann, Associate Partner bij WorldStartup TECH, voegt toe: "5G leidt tot nieuwe toepassingen en we kijken ernaar uit in samenwerking met Mobile World Capita hieraan te werken en deze verder te verkennen. Barcelona is de thuisbasis voor de mobiele industrie met MWC Barcelona, en we zijn verheugd met MWCapital samen te werken aan showcases voor MWC21 en verder."

Bewezen en groeiende projecten

De twee partijen werken samen aan bewezen en groeiende projecten rondom gezondheid en slimme mobiliteit. Zo kan technologie leiden tot een beter zorgsysteem, met onder meer operaties op afstand, overleg tussen specialisten en interconnectiviteit tussen centra en professionals. De pandemie dwingt ons huidige stadsmodellen te heroverwegen met het oog op mobiliteit. Zo wordt onder meer gekeken naar het terugdringen van private verkeersbewegingen, het vergroten van het gebruik van het openbaar vervoer en het bieden van nieuwe leefruimte aan inwoners. Ook het promoten van de connected auto blijft een rol spelen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!