Redactie - 21 december 2020

Cito kiest voor Thinkwise low-code software platform

Cito kiest voor Thinkwise low-code software platform image

Het Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito) kiest voor het Thinkwise Platform om een toekomstbestendig softwareplatform te realiseren, waarmee hun applicaties snel en eenvoudig kunnen meebewegen met ontwikkelingen in het onderwijsveld.

Thinkwise biedt Cito met de low-code software een structurele oplossing doordat het Thinkwise Platform onafhankelijk is van technologie en applicaties snel en eenvoudig aan te passen zijn. Hierdoor kan de software probleemloos meebewegen met nieuwe technologische ontwikkelingen.

Uitgebreid onderzoek
Om aan te tonen dat Thinkwise technologisch en functioneel optimaal aansloot op de wensen van Cito, liet Cito een aantal technische concepten uitgebreid toetsen. De Proof of Value gaf aan in hoeverre de organisaties elkaar begrepen en welke waarde het Thinkwise Platform kon bieden. Daarnaast liet Thinkwise met een Proof of Concept zien wat de technologische mogelijkheden zijn en dat het concept werkte.

“De samenwerking gedurende dit traject is als zeer positief ervaren,” zegt Pieta Rozema, manager IV/IT van Cito “Er is een balans in de relatie en eenzelfde drive om er een succes van te maken. Met het Thinkwise Platform is Cito klaar voor de toekomst “

Samenwerken
Tijdens het toetsingstraject dacht Cito actief mee over uitbreidingen aan het Thinkwise Platform. Zo verrichtte Thinkwise een aantal aanpassingen op gebieden als identity access management en de gebruikersinterface, welke nu integraal onderdeel worden van het platform, zodat alle andere klanten hier ook van kunnen profiteren. Het feit dat beide partijen elkaar op deze manier versterken, gaf een gevoel van vertrouwen.

“Wij zijn trots dat Cito voor het Thinkwise Platform heeft gekozen om hun applicaties te moderniseren,” zegt Robert van der Linden, CEO van Thinkwise. “Cito is een zeer gewaardeerde nieuwe partner die wij graag bijstaan in het behalen van hun doelstellingen. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!