Wouter Hoeffnagel - 14 januari 2021

Signal stijgt in populariteit

Signal stijgt in populariteit image

De versleutelde chatapp lijkt flink te profiteren van de onrust die is ontstaan over de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp. Het aantal installaties van de app stijgt snel.

Dit meldt Reuters op basis van gegevens van Apptopia. In veel landen buiten de EU zijn gebruikers door deze nieuwe voorwaarden verplicht hun data te delen met moederbedrijf Facebook. Het aantal installaties van Signal is sinds de bekendmaking van dit nieuws fors gestegen. Zo installeerde afgelopen zondag naar schatting zo'n 810.000 gebruikers Signal. Dit is maar liefst 18 keer zoveel als op 6 januari, de dag waarop de nieuwe privacyvoorwaarden door WhatsApp zijn aangekondigd.

De Turkse mededingingsautoriteiten hebben al aangekondigd een onderzoek te starten naar de nieuwe privacyvoorwaarden van WhatsApp. De Turkse president Erdogan heeft al laten weten WhatsApp niet meer te willen gebruiken. Ook in andere landen leidt de wijziging tot onrust. Zo riep Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk volgers op tot het een overstap naar Signal.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!