Witold Kepinski - 21 januari 2021

HP maakt de ervaring van een digitaal klaslokaal mogelijk

HP maakt de ervaring van een digitaal klaslokaal mogelijk image

HP kondigt vijf nieuwe Chromebooks aan om leraren en leerlingen te helpen verbonden te blijven, productief en gefocust te zijn en beveiligd te werken en leren. Zowel thuis als in het klaslokaal.

De PC is volgens HP nog nooit zo essentieel geweest in het onderwijs. Het afgelopen jaar nam het aantal aanvragen van apparaten voor leerkrachten en leerlingen met 46% toe.

Bovendien verwacht 66% van de leerkrachten dat ‘blended learning’ na de pandemie zal worden voortgezet. Aangezien bijna 70% van de leerkrachten en leerlingen zich minder verbonden voelt met elkaar tijdens de pandemie4, bevorderen de technologische oplossingen van HP de samenwerking. Op deze manier kunnen leerkrachten nieuwe manieren ontdekken om met hun leerlingen in contact te komen en kunnen leerlingen worden gezien en gehoord, ongeacht de locatie waar ze zich bevinden.

"HP zet zich in voor betere leerresultaten voor 100 miljoen mensen in 2025. Nu het onderwijs zich niet langer beperkt tot de vier muren van het klaslokaal, creëert HP technologie die zowel leerkrachten, leerlingen als ouders helpt om te groeien in gemengde leeromgevingen", aldus Bill Avey, General Manager en Global Head of Education, Personal Systems, HP Inc. "HP's innovatieve Chromebook line-up geeft docenten en leerlingen toegang tot flexibele, aantrekkelijke en gepersonaliseerde apparaten die van cruciaal belang zijn voor het waarborgen van kwalitatief onderwijs."

Onderwijs vanaf elke plek

De HP Chromebook 14 G7, voorzien van de nieuwste Intel®-processors, is een essentieel apparaat dat leerkrachten helpt bij het maken en verstrekken van lesmateriaal in de hedendaagse gemengde leeromgeving. Het 14-inch diagonaal scherm, de ultrabrede HD-webcam en de dubbele microfoons zorgen ervoor dat virtuele klaslokalen aanvoelen als het echte werk. Meerdere HDMI- en USB-C-poorten maken het eenvoudig om beeldschermen en accessoires toe te voegen voor nog meer ruimte om leerlingen en de syllabus te bekijken. Bovendien kunnen leerkrachten vol overtuiging werken, beschermd door de meerlaagse beveiliging van Chrome OS, terwijl IT-teams eenvoudig gebruikers en apparaten kunnen implementeren en beheren met de Chrome Education Upgrade.

Activeert potentie van leerlingen

HP heeft nieuwe Chromebooks toegevoegd aan zijn Education Edition-portfolio, ontworpen om de leerervaring van leerlingen te verbeteren. Leerlingen kunnen productief blijven zonder zich zorgen te maken over het opladen van hun apparaat tijdens de schooldag dankzij de lange levensduur van de batterij. Het volledig omzoomde, verankerde toetsenbord voorkomt dat toetsen losraken en is bestand tegen morsen tot 350 ml.6 Met de HP Classroom Manager ervaren leerlingen een gebruiksvriendelijke virtuele omgeving die het mogelijk maakt voor docenten om het web- en appgebruik van leerlingen op afstand te controleren, real-time controles uit te voeren op begrip en het welzijn van leerlingen te controleren door middel van privéchat. IT-teams kunnen Chrome Education Upgrade8 implementeren om apparaten eenvoudig te installeren en te beheren.

De HP Chromebook x360 11 G4 EE, aangedreven door de nieuwste Intel Celeron multi-core processor past zich aan aan de unieke leerstijlen van leerlingen, thuis en in de klas. Met een 360-graden scharnier, een schadebestendig touchscreen en de optionele USI Garaged Pen10 kunnen leerlingen het apparaat omdraaien en opvouwen om te creëren, bewerken, schrijven en tekenen in vier standen: laptop, tablet, tent of standaard. De geïntegreerde HD-camera en de optionele Megapixelcamera met automatische focus op de omgeving zorgen ervoor dat de leerlingen uitstekend zicht hebben, zodat ze het lesmateriaal beter kunnen begrijpen. Wi-Fi 6 en HP Extended Range Wireless LAN verbeteren de verbinding wanneer er meerdere mensen samenwerken en -leren, thuis of op school.

De HP Chromebook 11 G9 EE en de HP Chromebook 11MK G9 EE helpen leerlingen hun talenten te ontplooien met cloud-first learning. Aangedreven door Intel of MediaTek-processoren kunnen drukke leerlingen efficiënter werken aan meerdere opdrachten en overal ter wereld leren met snelle, betrouwbare draadloze verbindingen. De HP Chromebook 11MK G9 heeft een batterijlevensduur van maximaal 16 uur zodat je hem zelfs na de schooldag nog kan gebruiken.

De HP Chromebook x360 11MK G3 EE, aangedreven door MediaTek-processoren, geeft leerlingen een gepersonaliseerde interactieve, cloud-gebaseerde leerervaring. Leerlingen kunnen leren op de manier die het beste bij hen past met het 360-graden scharnier

Kom meer te weten over HP’s visie op de toekomst van het onderwijs. Ontdek de 3D HP City of Education om de nieuwe oplossingen te zien die ontworpen zijn om het leren voor iedereen en overal te ondersteunen. Krijg waardevolle inzichten door de volgepakte agenda met live sessies. Meer informatie vind je op: https://hpfutureofeducation.com/

Beschikbaarheid

HP Chromebook 14 G7 zal naar verwachting in de zomer beschikbaar zijn. Prijs wordt dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt.

HP Chromebook x360 11 G4 EE zal naar verwachting in de zomer beschikbaar zijn. Prijs wordt dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt.

HP Chromebook 11 G9 EE zal naar verwachting in de zomer beschikbaar zijn. Prijs wordt dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt.

HP Chromebook 11MK G9 EE zal naar verwachting in de zomer beschikbaar zijn. Prijs wordt dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt.

HP Chromebook x360 11MK G3 EE zal naar verwachting in de zomer beschikbaar zijn. Prijs wordt dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!