Witold Kepinski - 24 januari 2021

BT wint contract om Nederlandse diplomatieke missies

BT wint contract om Nederlandse diplomatieke missies image

BT kondigt aan dat het een contract heeft getekend met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken om communicatiediensten te verlenen aan zijn ambassades en consulaten in 120 landen met behulp van BT’s nieuwste op software-gebaseerde netwerktechnologie.

Het contract heeft een waarde van 33 miljoen euro over de initiële periode van vier jaar, met de mogelijkheid om te verlengen tot een totale duur van maximaal negen jaar. BT heeft de opdracht gewonnen in een openbare, EU-brede aanbestedingsprocedure.

De nieuwe netwerkdiensten zullen de basis vormen voor het digitale transformatietraject van het Ministerie en zullen een veilige samenwerking mogelijk maken, zowel intern als met externe partners. Gebruikers kunnen met die nieuwe technologie veilig toegang tot data en clouddiensten krijgen.

Joris van Oers, BT’s managing director Europe, vertelt: "Ik ben er echt trots op dat de Nederlandse overheid ons het vertrouwen heeft gegeven om haar ambassades en consulaten over de hele wereld met elkaar te verbinden. We bouwen voort op jarenlange ervaring in het bedienen van klanten uit de publieke sector, zoals Europese instellingen en overheden van vele landen, en we ondersteunen het ministerie van Buitenlandse Zaken graag in zijn traject naar een meer digitale toekomst".

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!