Witold Kepinski - 25 januari 2021

Hitachi Kubernetes Service ondersteunt cloud-native applicaties

Hitachi Kubernetes Service ondersteunt cloud-native applicaties image

Hitachi Vantara, de dochteronderneming voor digitale infrastructuur en oplossingen van Hitachi, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Hitachi Kubernetes Service, een enterprise-grade oplossing voor de complexe uitdaging van het beheren van meerdere Kubernetes-omgevingen.

Hitachi Kubernetes Service stelt klanten in staat om eenvoudig, consistent en veilig Kubernetes-clusters te implementeren, beheren, bewaken en besturen bij grote cloudproviders en op locatie. Dit stelt ontwikkelaars in staat om workloads te implementeren op het platform van hun keuze, en elimineert vendor lock-in zo meldt de leverancier.

Containers worden sneller en uitgebreider geadopteerd dan eerder werd verwacht. Door de containerisatie van applicaties kunnen ze eenvoudig worden geïmplementeerd en uitgevoerd in verschillende computeromgevingen, wat aanzienlijke besparingen op de infrastructuurkosten oplevert. Gartner verwacht dat tegen 2022 meer dan 75% van de wereldwijde organisaties gecontaineriseerde applicaties in productie zullen hebben. Kubernetes is een opkomende technologiestandaard voor het maken, beheren en orkestreren van containers en de nieuwe Hitachi Kubernetes Service brengt Hitachi's technologisch leiderschap, expertise in de onderneming en gerenommeerde wereldwijde training en ondersteuning voor deze sector.

Hitachi Kubernetes Service helpt organisaties de acceptatie van cloud-native applicaties te versnellen door het beheer van de onderliggende infrastructuur en Kubernetes-clusterimplementaties te stroomlijnen. Het vereenvoudigt ook aanzienlijk hoe ontwikkelaars door IT geleverde containerservices zullen gebruiken en consumeren, ongeacht of deze worden geleverd vanuit on-premise of hybride omgevingen. Met de uitbreidbare selfservicecatalogus kunnen klanten hun ervaring optimaliseren door deze aan te passen aan hun zakelijke vereisten en snel beheerde applicaties in een hybride Kubernetes-landschap te implementeren. Hitachi Kubernetes Service biedt beveiliging op bedrijfsniveau met veilige communicatie tussen de Kubernetes-clusters en het SaaS-beheerplatform in de cloud.

"Onze Kubernetes Service is een platform onafhankelijke service die intuïtieve Multi Cloud dashboards levert met een grote hoeveelheid aan API’s om de de verschillende werelden, Cloud en on-premise, slim en effectief aan elkaar te koppelen. Hiermee kunnen zowel applicatie-integratie en DevOps nog beter renderen om snel en effectief op de marktvraag van klanten te kunnen anticiperen. Hitachi Vantara positioneert zich hier mee als een partij die daadwerkelijk haar klanten en partners vooruit helpt in hun reis naar de verschillende cloud varianten", zegt Jelle de Vries (foto) Managing Director van Hitachi Vantara The Netherlands.

De belangrijkste voordelen volgens Hitachi Vantara zijn:

Eenvoud en gemak van implementatie via een enkel beheervenster dat alle private, hybride en multicloud-implementaties van een klant implementeert, beheert en beheert om risico's en complexiteit te verminderen

Een uniform dashboard dat efficiënt beheer en beheer van meerdere on-premise of cloudgebaseerde Kubernetes-clusters en het grote aantal resources daarover mogelijk maakt

Gecentraliseerde monitoring en alarmering die operators kunnen gebruiken om Kubernetes-uitdagingen op het gebied van root-cause analyse op te lossen om de gemiddelde tijd om te reageren en te herstellen om serviceniveaudoelstellingen te bereiken, te verkorten

Vooraf ingevulde applicaties in de robuuste servicecatalogus om ontwikkelaars te helpen snel te starten, met behulp van de nieuwste Kubernetes-gebaseerde orkestratie- en containerservices

Uitgebreide Kubernetes-training en wereldwijde ondersteuning

Een belangrijk punt van zorg bij DevOps is het gebrek aan opgeleid en ervaren personeel. Hitachi Vantara biedt uitgebreide klanttrainingen, waaronder 10 basiscursussen, variërend van DevOps essentials tot trainingen op certificeringsniveau om klanten te helpen de nodige vaardigheden op te bouwen. Bovendien is de volledige Hitachi Kubernetes-service een beheerde SaaS-omgeving die wordt ondersteund door de wereldwijde klantenservice van Hitachi Vantara.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!