Wouter Hoeffnagel - 27 januari 2021

VolkerWessels Telecom legt basis voor smart buildings met Juniper Networks

VolkerWessels Telecom legt basis voor smart buildings met Juniper Networks image

VolkerWessels Telecom, een bedrijf dat vaste en draadloze telecomnetwerken ontwerpt, bouwt en onderhoudt en integrale connectiviteitsoplossingen aanbiedt, kiest de oplossingen van Juniper Networks om de basis te leggen voor smart buildings. Hiermee heeft het een managed network service ingericht die de zakelijke connectiviteit vereenvoudigt en smart buildings tot leven brengt.

Smart buildings worden ontwikkeld om bij te dragen aan gezonde en veilige woonomgevingen, werkplekken en andere plekken waar mensen samenkomen. Zo is het mogelijk om met locatiesensoren en een betrouwbaar netwerk bij te houden hoeveel mensen zich in een gebouw bevinden. Indien ruimtes te druk bezet zijn, kan een melding worden gegenereerd. De infrastructuur biedt ook mogelijkheden voor het traceren van bezoekers. Geautomatiseerde systemen en IoT-sensoren maken gebouwen duurzamer, kostenefficiënter en comfortabeler. Zo kan de airconditioning op zonnige zomerdagen automatisch worden ingeschakeld en wordt de verlichting in een lege vergaderruimte automatisch uitgeschakeld.

Juniper Wired and Wireless Access

De managed service van VolkerWessels Telecom maakt gebruik van de oplossing Juniper Wired and Wireless Access, driven by Mist AI om te zorgen voor goede digitale ervaringen en geautomatiseerde IT-processen. Juniper Mist Wired Assurance vereenvoudigt processen voor de klanten van VolkerWessels Telecom. Het operationele en infrastructuurteam van het bedrijf kunnen de EX Series Switches eenvoudig inrichten, aan klanten beschikbaar stellen en beheren vanaf elke locatie. Juniper Mist User Engagement vormt het kloppende hart van de indoor locatiediensten. De oplossing vervult een sleutelrol bij smart building-processen, het naleven van de social distancing-richtlijnen en het inrichten van coronaproof woonomgevingen en werkplekken.

VolkerWessels Telecom zet de oplossingen van Juniper ook in zijn eigen vestigingen en op bouwlocaties in. Ze bevorderen de productiviteit en waarborgen de veiligheid van het personeel met behulp van locatiediensten. Zo kan VolkerWessels Telecom de veiligheidshelmen en werkkleding van medewerkers van sensoren voorzien. Op die manier weet het precies wanneer technici en bouwmedewerkers zich op locatie bevinden, zodat het maatregelen kan treffen om hun veiligheid te waarborgen. De Juniper Mist Cloud Architecture is volledig programmeerbaar met behulp van een API, zodat VolkerWessels Telecom zijn netwerkservices eenvoudig kan aanpassen aan de specifieke wensen en behoeften van klanten.

Juniper Wireless Access Points

Juniper Wireless Access Points verenigen Wi-Fi, Bluetooth® LE en IoT-technologie binnen de Juniper Mist Cloud Architecture, die in vrijwel real time diepgaande inzichten in het netwerk en apparatuur biedt. Dit maakt het mogelijk om problemen snel te signaleren en de werkelijke oorzaak daarvan te achterhalen en verhelpen op basis van voorspellende aanbevelingen en proactieve herstelmaatregelen. Juniper Mist Edge biedt VolkerWessels Telecom de mogelijkheid om op veilige wijze microservices op locatie aan te bieden zonder de noodzaak van legacy draadloze controllers.

De Contact Tracing-oplossing van Juniper maakt gebruik van Mist AI en virtual BLE (VBLE) om bedrijven veilig te houden. Contact Tracing kan onder meer worden ingezet voor het in kaart brengen van de trajecten die mensen hebben afgelegd, nabijheidsdetectie en meldingen van drukbezette gebieden (hot zones).

Elite-partner van Juniper Infradata hielp VolkerWessels Telecom met het ontwerp en de planning van het netwerk en voorzag het van operationele ondersteuning.

Integrale connectiviteit

“Integrale connectiviteit is een eerste vereiste voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en de veiligheid van mensen. Dit is iets wat we alleen kunnen realiseren in nauwe samenwerking met andere partijen. De hele wereld praat momenteel over IoT, dus dit is een uitgelezen moment om met Juniper en Infradata samen te werken aan smart buildings die onze belofte van totale connectiviteit inlossen", aldus Arjen Bakker, Manager Business Development bij VolkerWessels Telecom.

“We waren op zoek naar nieuwe manieren om onze processen te vereenvoudigen, nieuwe diensten te implementeren en onze kantooromgevingen te automatiseren. Het lukte ons echter niet om de technologie te vinden waarnaar we op zoek waren. In Juniper en Mist AI vonden we het ontbrekende stukje van de puzzel. Dit stelde ons in staat om een beroep te doen op de nieuwe infrastructuur van Juniper voor een snelle oplevering van onze nieuwe kantoren. Deze technologie helpt ons absoluut verder vooruit. De oplossingen zijn slim, snel en zorgen voor een uitmuntende gebruikservaring!”, zegt Rene Lutjenkossink, technisch consultant bij VolkerWessels Telecom.

“De wereld verandert in razendsnel tempo. Telecommunicatimanfebedrijven en operators willen meer diensten aanbieden dan alleen toegang tot hun netwerkinfrastructuur. Deze aanvullende diensten zijn namelijk bepalend voor de klantenervaring. Ze bieden toegevoegde waarden en genereren extra omzet. Onze samenwerking met VolkerWessels Telecom is een perfect voorbeeld van de manier waarop we klanten aan totale connectiviteit helpen met door AI aangestuurde, geautomatiseerde systemen. Dit draagt bij aan veiligere en duurzamere woonomgevingen", meldt Steven Blees, Sales Director, Enterprise, Benelux bij Juniper Networks.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!