Witold Kepinski - 28 januari 2021

Apple toont goede cijfers over eerst kwartaal van zijn boekjaar

Apple toont goede cijfers over eerst kwartaal van zijn boekjaar image

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2021, dat eindigde op 26 december 2020. Het bedrijf boekte een recordomzet van 111,4 miljard dollar, een stijging van 21 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van $ 1,68, een stijging van 35 procent. Internationale verkopen waren goed voor 64 procent van de kwartaalomzet. De winst steeg naar 28,75 miljard dollar.

"Dit kwartaal zou voor Apple niet mogelijk zijn geweest zonder het onvermoeibare en innovatieve werk van elk Apple-teamlid wereldwijd", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "We zijn verheugd over de enthousiaste reactie van klanten op de ongeëvenaarde lijn van geavanceerde producten die we tijdens een historisch vakantieseizoen hebben geleverd. We zijn ook gefocust op hoe we de gemeenschappen waar we deel van uitmaken, kunnen helpen om sterk en rechtvaardig terug te bouwen, door middel van inspanningen zoals ons Racial Equity and Justice Initiative en onze meerjarige toezegging om $ 350 miljard te investeren in de hele Verenigde Staten."

"Onze bedrijfsprestaties in het kwartaal van december werden aangewakkerd door een groei met dubbele cijfers in elke productcategorie, waardoor recordrecords in elk van onze geografische segmenten en een recordhoogte voor onze geïnstalleerde actieve apparaten", aldus Luca Maestri, De CFO van Apple. “Deze resultaten hielpen ons een record operationele cashflow te genereren van $ 38,8 miljard. We hebben tijdens het kwartaal ook meer dan $ 30 miljard teruggegeven aan de aandeelhouders, aangezien we ons doel handhaven om op termijn een netto cash-neutrale positie te bereiken. "

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!