Witold Kepinski - 10 februari 2021

Cisco houdt omzet stabiel dankzij security en abonnementen

Cisco houdt omzet stabiel dankzij security en abonnementen image

Cisco rapporteert de resultaten van het tweede kwartaal voor de periode eindigend op 23 januari 2021. Cisco rapporteerde een vlakke omzet in het tweede kwartaal van 12 miljard dollar. De nettowinst daalde met 12 procent naar 2,5 miljard dollar.

De omzet per geografisch segment was: Amerika 1% lager, EMEA 2% hoger en APJC 4% lager. De productopbrengsten werden aangestuurd door een groei in Security, een stijging van 10 procent. Infrastructuurplatforms daalden met 3% procent en Applicaties bleven vlak.

"We zien bemoedigende tekenen van kracht in ons bedrijf die laten zien hoe onze technologie een krachtige motor voor herstel en groei zal zijn", aldus Chuck Robbins, voorzitter en ceo van Cisco. "Ons team leverde sterke prestaties door samen met klanten te werken aan het versnellen van hun digitale transformatie en het stimuleren van veilig werken op afstand."

"Cisco presteerde goed in het tweede kwartaal en leverde groei in bestellingen en sterke marges, terwijl de uitgestelde omzet met dubbele cijfers bleef groeien door de verschuiving naar meer software en abonnementen", aldus Scott Herren, cfo van Cisco.

SLTN Vierkant Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!