Redactie - 11 maart 2021

Philips innovator Lou Ottens is overleden

Philips innovator Lou Ottens is overleden image

Philips innovator Lou Ottens is overleden. Hij staat bekend als de uitvinder van het cassette bandje en verder was hij betrokken bij de uitvinding van de cd ofwel compact disc.

Lodewijk Frederik (Lou) Ottens (Bellingwolde, 21 juni 1926 – Duizel, 6 maart 2021) was een Nederlands ingenieur, uitvinder en manager. Ottens was zijn hele carrière in dienst van Philips.

Na een korte aanloopperiode begon hij zijn loopbaan in de fabriek in Hasselt als hoofd van de afdeling productontwikkeling. In die functie gaf hij de aanzet tot de uitvinding van de compact cassette, vaak aangeduid als cassettebandje.

Later werd hij fabrieksdirecteur in Hasselt en vervolgens directeur van de Audiodivisie. Daar legde hij de basis voor de uitvinding van de cd. Aansluitend werd hij directeur van de Videodivisie, waar op dat moment de Video 2000 werd geïntroduceerd.

De laatste jaren van zijn carrière was Ottens verantwoordelijk voor een project dat tot doel had de industriële logistiek in de consumentendivisies van Philips te verbeteren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!