Witold Kepinski - 18 maart 2021

Dell PowerEdge Servers geven AI en Edge Computing een boost

Dell PowerEdge Servers geven AI en Edge Computing een boost image

Dell Technologies introduceert met zijn vernieuwde Dell EMC PowerEdge-serverportfolio de volgende stap in dataverwerking. De nieuwe servers van Dell Technologies maken de weg vrij naar een volledig autonome infrastructuur om een nog efficiëntere IT te bieden, Artificiële Intelligentie (AI) te omarmen en een antwoord te bieden op de groeiende vraag naar IT aan de edge.

"Er wordt steeds meer en op meerdere plaatsen data gecreëerd en gebruikt. Voor organisaties is het telkens een uitdaging om daar zo snel en adequaat mogelijk op te reageren", zegt Jeff Boudreau, voorzitter en general manager, Infrastructure Solutions Group bij Dell Technologies. "Nu we nadenken over de toekomst van IT, is geavanceerde automatisering een absolute noodzaak, ongeacht waar de infrastructuur zich bevindt. Ons nieuwe PowerEdge-portfolio brengt de prestaties op een hoger niveau, waardoor we klanten kunnen helpen om sneller inzicht te krijgen in hun data en hen op weg helpen naar autonome dataverwerking."

Autonome dataverwerking helpt klanten om in de toekomst een automatisch geïmplementeerde, automatisch geprovisioneerde en automatisch beheerde infrastructuur te realiseren. Vandaag de dag kunnen PowerEdge-servers en systeembeheer gemiddeld al tot 85% tijdsbesparing opleveren en via automatisering tientallen tussenstappen in het proces elimineren.

Door de nieuwste (chip)technologieën van AMD en Intel te optimaliseren, leveren de nieuwe PowerEdge-servers de rekenkracht die gebruikers nodig hebben voor hun meest kritieke workloads en toepassingen.

Dit zijn enkele voorbeelden van de verbeteringen:

PowerEdge R6515, met derde generatie AMD EPYC-processoren, versnelt de gegevensverwerkingscapaciteit tot 60% in Big Data Hadoop-databases, waardoor klanten sneller tot nieuwe inzichten komen.

PowerEdge R750, met nieuwe derde generatie Intel Xeon Scalable-processoren, levert tot 43% betere prestaties bij het oplossen van grootschalige parallelle lineaire vergelijkingen en ondersteunt daarmee de meest rekenintensieve workloads.

AI-gebaseerd om de meest data-intensieve workloads aan te pakken

Deze PowerEdge-servers zijn uitgerust met PCIe Gen 4.0 - waarmee de verwerkingsprestaties ten opzichte van de vorige generatie worden verdubbeld - en maximaal zes acceleratoren per server om de meest veeleisende, data-intensieve workloads te ondersteunen. Deze technologieën, in combinatie met de autonome intelligentie van PowerEdge, maken dit het meest AI-enabled PowerEdge-portfolio tot nu toe, waardoor organisaties sneller kunnen anticiperen en inspelen op hun behoeften.

Dit portfolio bevat twee gloednieuwe, voor accelerators geoptimaliseerde servers:

De PowerEdge XE8545-server is een krachtpatser voor AI-workloads en voedt de nieuwste HPC Ready Solution for AI and Data Analytics. Hierdoor wordt het eenvoudiger om AI-, analytics- en advanced computing-workloads op één systeem uit te voeren. De PowerEdge XE8545 combineert tot 128 cores van de derde generatie AMD EPYC-processoren, vier NVIDIA A100 GPU's en een geoptimaliseerd vermogen van NVIDIA's vGPU-software in een dual socket, 4U rack server.

De PowerEdge R750xa-server, gebouwd om de prestaties te versnellen, levert zogenaamde GPU-dense prestaties voor machine learning training, inferencing en AI, waaronder de onlangs aangekondigde NVIDIA AI Enterprise-softwaresuite voor VMware vSphere 7 Update 2. De 2U-server met dual socket wordt aangedreven door de derde generatie Intel Xeon Scalable-processors en ondersteunt maximaal vier dubbele GPU's en zes enkelvoudige GPU's.

Robuuste en compacte vormgeving brengen IT tot aan de edge

Het portfolio omvat nu de nieuwe PowerEdge XR11- en XR12-servers met een robuuste behuizing, die gebouwd is om onder de meest veeleisende omstandigheden te werken. Die duurzame vormgeving verzekert de prestaties en beveiliging van de PowerEdge. Met een versterkt chassis en een compacte footprinet - gekoppeld aan ondersteuning voor meerdere accelerators - zijn de Intel-gestoelde XR11 en XR12 ondiepe rack servers gebouwd om aan de toegenomen eisen van edge-based workloads te voldoen.

Ingebouwde beveiliging voor end-to-end bescherming
Bedrijven geven wereldwijd aan dat hun grootste zorg op weg naar digitale transformatie de dataprivacy en cyberbeveiliging is. Het nieuwe PowerEdge-portfolio is gebouwd met een cyberbestendige architectuur en een gerenommeerde Root of Trust, en pakt die ongerustheid aan met een allesomvattende aanpak die ervoor zorgt dat PowerEdge-servers beveiligd zijn vanaf de productie, over de implementatie tot het einde van hun levenscyclus.

Beveiliging begint al vóór de implementatie met de Dell Technologies Secured Component Verification, een uniek aanbod voor servers en een uitbreiding op het Secure Supply Chain-garantieproces van Dell. Met enkele exclusieve Dell-functies, zoals PowerEdge UEFI Secure Boot Customization, kan de opstartbeveiliging beter worden beheerd om aanvallen beter te blokkeren.

Energie-efficiënte koeling, ontworpen met het oog op duurzaamheid
Dell Technologies streeft naar duurzaamheid in alles wat het doet. Energiezuinige producten zijn belangrijk voor het milieu en voor klanten. Daarom zijn de nieuwe servers voorzien van een uniek ontworpen chassis met gekanaliseerde ventilatoren en een aanpasbare koeling. Dit zorgt voor efficiënter stroomverbruik en verbetert de energie-efficiëntie tot maar liefst 60% ten opzichte van vorige generaties. Gekoppeld aan multi-vector koeling stuurt PowerEdge de luchtstroom automatisch naar het heetste deel van de server voor de best mogelijke koeling. De zogenaamde Direct Liquid Cooling (DLC) die op bepaalde servers beschikbaar is, is voorzien van een eigen lekdetectietechnologie waardoor klanten mogelijke problemen sneller kunnen opsporen en oplossen.

Flexibele manieren om computing te gebruiken
Met Project APEX vindt Dell Technologies de manier hoe klanten IT kunnen aanschaffen en gebruiken, opnieuw uit. Zo kunnen organisaties op geheel nieuwe manieren IT-oplossingen aanschaffen. De Dell Technologies Cloud Console zal de basis vormen voor Project APEX en bedrijven één feilloze ervaring bieden voor het beheer van hun cloud- en as-a-Service-traject.

Via de Dell Tech Cloud Console kunnen klanten zich nu abonneren op computerkracht in private of hybride cloudomgevingen en deze configureren om de infrastructuurcapaciteit beter af te stemmen op hun eigen workloads. In de toekomst zullen bedrijven die setting voor virtuele machines en containergebaseerde workloads kunnen leveren aan datacenters of aan de edge, allemaal met pay-as-you-go prijzen.

Bovendien is de nieuwe reeks PowerEdge-servers beschikbaar met Flex On Demand, waarmee klanten de technologie kunnen aanschaffen die ze nodig hebben, met betalingen die zijn afgestemd op hun werkelijke gebruik [9].

Beschikbaarheid

Dell EMC PowerEdge C6525, R7525, R7515 en R6515 servers met derde generatie AMD EPYCTM processoren zijn nu wereldwijd beschikbaar (17 maart).

De wereldwijde beschikbaarheid van de Dell EMC PowerEdge XE8545 servers met derde generatie AMD EPYC processoren en NVIDIA A100 GPUs, is gepland op 29 maart.

De wereldwijde beschikbaarheid van de Dell EMC PowerEdge C6520, MX750c, R750, R750xa, R650 servers met derde generatie Intel Xeon Scalable processors is staat gepland voor mei 2021.

Dell EMC PowerEdge R750xs, R650xs, R550, R440, R450 en de rugged PowerEdge XR11 en XR12 worden in het tweede kwartaal van 2021 verwacht.

Claranet BW 11-09-2023 tm 25-09-2023 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!