Witold Kepinski - 31 maart 2021

SAP-partner itelligence heet nu NTT DATA Business Solutions

SAP-partner itelligence heet nu NTT DATA Business Solutions image

Een van de grootste SAP-partners wereldwijd – itelligence - heet nu NTT DATA Business Solutions. Het voormalige itelligence heeft ook in Nederland een stevige voet aan de grond en heeft een kantoor in ’s-Hertogenbosch. De naamsverandering is een logische stap voor het bedrijf dat al sinds 2008 deel uitmaakt van de Japanse NTT DATA Group, een organisatie die zich specialiseert in IT en business services.

Ook na deze naamswijziging blijft NTT DATA Business Solutions een op zichzelf staand bedrijf, gericht op dienstverlening rond SAP-oplossingen, met het internationale hoofdkantoor in Bielefeld (Duitsland). CEO Norbert Rotter zegt daarover: “Het is goed dat de banden met de groep worden aangehaald. Met deze stap kunnen we onder meer onze diensten voor en onze zichtbaarheid in de internationale markt vergroten.”

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 1.072 miljard euro kan het voormalige itelligence met recht een van de grootste consultancybedrijven op het gebied van SAP-oplossingen, co-innovatie en managed services worden genoemd. Door de naam aan te passen in lijn met de overkoepelende NTT DATA Group wil NTT DATA Business Solutions niet alleen zichtbaarder worden in een sterk concurrerende markt, maar ook de eigen positie verstevigen en zo toekomstige groei waarborgen.

Hechtere banden met SAP, Microsoft en AWS

Door de sterke groei van de organisatie is de band met partners als SAP, Microsoft en AWS de afgelopen jaren beduidend hechter geworden. Met deze partners en met de slagkracht van de Japanse groep achter zich, kan NTT DATA Business Solutions een steeds betere en bredere dienstverlening aanbieden aan klanten, zowel aan de klanten in het MKB als aan de klanten in het grotere segment.

Veel kansen voor talent

“We zijn ervan overtuigd dat we ons door deze stap beter kunnen positioneren en dat we onze klanten een bredere dienstverlening kunnen aanbieden. En als het goed is voor onze klanten, is het ook goed voor onze mensen en onze business. Onze positie als SAP-dienstverlener zal sterker worden en daardoor ontstaan mooie nieuwe kansen voor onze huidige medewerkers en voor nieuw talent”, zegt René Caubo, Managing Director van NTT DATA Business Solutions Benelux over de nieuwe stap.

Contracten blijven onveranderd

De juridische structuur van NTT DATA Business Solutions verandert niet. Caubo hierover: “We veranderen van naam maar niet van structuur en cultuur. Onze CEO Norbert Rotter, het directieteam en het management blijven verantwoordelijk voor het bedrijf en zullen op dezelfde manier leiding blijven geven. En ook juridisch blijven alle entiteiten gelijk, want het is belangrijk dat klanten, partners en dienstverleners zich geen zorgen hoeven te maken over de geldigheid van de lopende contracten. Wat dat betreft is het business as usual, alleen een beetje beter.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!