Redactie - 04 april 2021

Tengu haalt zeven ton op bij investeerders

Tengu haalt zeven ton op bij investeerders image

Tech start-up Tengu haalt financiering op bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Ahorn BV en een aantal business angels waaronder Bruno Lowagie en Ingeborg Willaert. Met de investering wil het bedrijf zijn marktaandeel consolideren in België en de Europese markt betreden. Ook investeert het bedrijf in de doorontwikkeling van zijn platform.

Data, maar vooral het juiste beheer, snel beschikbaar zijn en de correcte interpretatie ervan worden alsmaar belangrijker in onze snel evoluerende wereld. Zeker binnen het bedrijfsleven. Data op zich is dikwijls beschikbaar binnen de bedrijven, maar is meestal verspreid over verschillende teams en systemen. Om volop gebruik te kunnen maken van business intelligence en data governance is het noodzakelijk dat bedrijven komaf maken met data-eilanden en hun data consistent inzetten. Tengu is een Platform-as-a-Service-oplossing, die deze uitdagingen aanpakt. Het TENGU-platform geeft analisten toegang tot data die relevant is voor de business. Analisten kunnen onder meer databronnen toevoegen en integreren in dashboards en BI-applicaties voor het verkrijgen van real-time inzichten.

Spin-off van imec en UGent

Het platform is gebouwd door Thomas Vanhove tijdens het behalen van zijn doctoraat aan Universiteit Gent. Medeoprichter Gregory Van Seghbroeck begeleidde zijn traject. Tengu is in juli 2016 als spin-off van imec en UGent ontstaan. In 2019 stapte Daphné De Troch mee in als medeoprichter, en bracht hiermee ook commerciële expertise binnen. Het bedrijf telt in 2021 negen Fte's.

“Organisaties zetten data in voor betere datagedreven strategische beslissingen. Toch zien we dat analisten 80 % van hun tijd spenderen aan het vinden en filteren van de juiste data, terwijl hun expertise juist zit in het creëren van inzichten uit deze data”, aldus Thomas Vanhove, co-founder en CEO van Tengu. “Tengu neemt hen dit weinig productief werk uit handen door automatisatie, structurering en vereenvoudiging van hun dataprocessen. Hierdoor hoeven businessanalisten geen maanden meer te vergaderen om de nodige input te bekomen voor hun analyses, maar kunnen onmiddellijk van start gaan met de data die relevant is om de business vooruit te helpen”

Tengu werkte al samen met grote namen als Brussels Airport, Patronale Life Insurance, EIT InnoEnergy en The Retail Factory.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!