Witold Kepinski - 17 april 2021

Apple Restore Fund gaat koolstofdioxide uit de lucht halen

Apple Restore Fund gaat koolstofdioxide uit de lucht halen image

Apple heeft een initiatief gelanceerd om de CO2 uitstoot te verminderen. Het Restore Fund met een budget van 200 miljoen dollar investeert in bosbouwprojecten om koolstof uit de atmosfeer te verwijderen en tegelijkertijd een financieel rendement voor investeerders te genereren.

In samenwerking met Conservation International en Goldman Sachs wil Applel jaarlijks ten minste 1 miljoen ton koolstofdioxide uit de atmosfeer te verwijderen, wat overeenkomt met de hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt door meer dan 200.000 personenauto's, terwijl het een haalbaar financieel model demonstreert dat kan helpen bij het opschalen van investeringen in bosherstel .

“De natuur biedt enkele van de beste instrumenten om koolstof uit de atmosfeer te verwijderen. Bossen, wetlands en graslanden halen koolstof uit de atmosfeer en slaan het permanent op in hun bodems, wortels en takken", aldus Lisa Jackson, Apple's vice-president van Milieu, Beleid en Sociale Initiatieven. “Door een fonds op te richten dat zowel een financieel rendement als reële en meetbare koolstofimpacten genereert, streven we naar een bredere verandering in de toekomst - door investeringen in koolstofverwijdering over de hele wereld aan te moedigen. We hopen dat anderen onze doelen delen en hun middelen bijdragen om cruciale ecosystemen te ondersteunen en te beschermen."

Apple heeft ook directe maatregelen genomen om de verantwoorde productie van houtvezel te ondersteunen. Door middel van partnerschappen met The Conservation Fund en het Wereld Natuur Fonds heeft Apple het beheer van meer dan 1 miljoen hectare werkbossen in de Verenigde Staten en China sinds 2015 verbeterd.

Arctic Wolf BW vierkant Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!