Redactie - 21 april 2021

Apple introduceert nieuwe gekleurde iMacs

Apple introduceert nieuwe gekleurde iMacs image

Met de iMac ontketende Apple in 1998 een designrevolutie in het tot dan toe door lelijke beige pc's gedomineerde computerlandschap. In 2002 liet Apple de fleurige kleurtjes alweer varen, tot gisteravond: de nieuwste iMacs zien er weer uit alsof ze rechtstreeks uit de lakstraat komen gerold.

Apple levert de nieuwste iMac in liefst zeven tinten, waarbij de voorzijde van de computer telkens wat subtieler gekleurd is dan de (knallende) achterkant. Hoeft het allemaal niet zo fancy te zijn, dan blijft Apples all-in-one ook gewoon verkrijgbaar in de klassieke zilvertint. Opgelet: het basismodel komt 'maar' in vier kleuren: blauw, groen, roze en zilver. Wie geel, oranje of paars prefereert, belandt automatisch in de hogere prijsklassen.

Het ontwerp van de desktopcomputer ging voor het eerst in jaren stevig op de schop. De voet met kantelmechanisme is strakker, de schermrand niet langer zwart maar wit en aan de voorzijde prijkt niet langer een Apple-logo. Maar de grootste wijziging heeft betrekking op het scherm dat tevens de volledige hardware van de computer herbergt. 

De iMac is met 11,5 mm namelijk veel dunner dan zijn voorganger. Dat heeft volgens het fruitmerk alles te maken met de nieuwe SoC (System On a Chip), die dankzij Apples eigen M1 Silicon-processor aanzienlijk compacter is dan de moederborden uit het Intel-tijdperk. Bovendien heeft de nieuwe SoC volgens Apple veel minder koeling nodig, waardoor geen grote ventilatoren meer nodig zijn.

Opvallend is ook de keuze voor nog maar één schermmaat, van 24-inch en met een resolutie van 4,5K. De vorige generatie iMacs was beschikbaar in 21,5- en 27-inch. Tussen 2006 en 2009 waren er ook 24-inch iMacs in omloop: het blijft een prettig formaat om mee te werken, maar voor wie gewend is aan het enorme 5K 27-inch model, is het toch een stap terug.

In samenwerking met Data News

Arctic Wolf BW vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!