Witold Kepinski - 23 april 2021

Palo Alto Networks lanceert cyber-consulting groep en Unmanaged Cloud

Palo Alto Networks lanceert cyber-consulting groep en Unmanaged Cloud image

Palo Alto Networks kondigt de integratie van Unmanaged Cloud in Prisma Cloud en Cortex Xpanse (voorheen Expanse) aan. Hiermee kunnen organisaties hun onbekende IT-cloudactiva ontdekken en onder beheer brengen in Prisma Cloud voor uitgebreide cloudbeveiliging.

Belangrijkste kenmerken van de integratie:

Identificeer malafide cloud- en onbekende IT-instanties.
Krijg inzicht in cloudactiva, ongeacht de cloudserviceprovider.
Reduceer de gemiddelde detectietijd (MTTD) en de gemiddelde reactietijd (MTTR) door automatisch toezicht te houden op onbedoelde services die worden uitgevoerd op op internet gerichte cloudactiva.

Waarom is dit belangrijk?

Organisaties voegen dagelijks 3,5 nieuwe openbaar toegankelijke cloudservices toe - bijna 1.300 per jaar. Eén Expanse-klant voegde zelfs in één dag 693 nieuwe openbaar toegankelijke cloudservices toe.
Bij Fortune 500-bedrijven heeft Expanse gemiddeld meer dan 5 actieve providers per organisatie waargenomen, waarbij sommige organisaties 20+ providers hebben.
Door het toegenomen gebruik van clouddiensten tijdens de COVID-19-pandemie maken organisaties zichzelf kwetsbaarder voor cloudaanvallen, wat de behoefte aan deze integratie vergroot.

Nieuwe consulting groep voor cybersecurity

Om daarnaast de wereld nog een stuk cyberveiliger te maken, kondigt Palo Alto Networks aan dat het een nieuwe consulting groep voor cybersecurity heeft opgericht om bij te dragen aan de weerbaarheid van organisaties tegen de toename in schadelijke cyberaanvallen.

Unit 42 , het threat intelligence-team van Palo Alto Networks, gaat samenwerken met de voormalige veiligheidsconsultants van Crypsis, die reageren op meer dan 1.300 incidenten per jaar. Samen zullen zij organisaties helpen bij het aanpakken van de meest complexe cyberdreigingen - van ransomware tot door de overheid gesubsidieerde spionage.

Wendi Whitmore gaat deze nieuwe Unit 42-organisatie leiden: “Vanwege onze toenemende afhankelijkheid van technologie is cyberveiligheid een onderwerp geworden dat directe invloed heeft op onze manier van bestaan. Elke dag worden wij wakker met de focus op het verzamelen en analyseren van de meest recente informatie op het gebied van cyberdreiging. Vervolgens passen wij onze analyses toe om effectief te reageren op cyberaanvallen.”

Het gecombineerde team levert een krachtige set aan diensten die het voor organisaties mogelijk maakt om sneller dan ooit te reageren op cyberdreigingen en introduceert nieuwe proactieve diensten die de huidige producten van Palo Alto Networks ondersteunen. Daarmee zullen diensten die worden ingezet bij het reageren op cyberdreigingen zich uitbreiden naar meer landen in Azië, Europa en het Midden-Oosten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!