Redactie - 10 mei 2021

O’Neill implementeert HCI-oplossing van Dell EMC

O’Neill implementeert HCI-oplossing van Dell EMC image

Ter vervanging van een verouderde IT-omgeving zocht O’Neill een nieuwe oplossing voor storage en compute die zelfs door één persoon is te beheren. Een Hyperconverged Infrastructure bleek voor O’Neill de way to go. Het oog viel op VxRail van Dell EMC. Met de hulp van partner Infowell was de migratie naar de nieuwe omgeving in een maand tijd geregeld.

Het merk O’Neill is onafscheidelijk verbonden met de kust van Californië. Hier opende Jack O’Neill in de jaren ’50 van de vorige eeuw zijn eerste surfshop, en vond hij de wetsuit en de wetsuitschoenen uit. Ook het touwtje aan de surfplank (de leash) komt uit de koker van O’Neill. Het bedrijf richtte zich echter niet alleen op surfplanken en kleding voor surfers. Met de uitdrukking ‘snow is only frozen water’ werd bijvoorbeeld ook de snowboardwereld bediend.

Als producent van onder andere wetsuits en sportieve kleding ademt het bedrijf nog altijd ‘The Original California Lifestyle’. Dit terwijl het hoofdkantoor al geruime tijd in het Zuid-Hollandse Warmond staat. Sinds 2007 maakt het surfmerk deel uit van de Nederlandse fashiongroep Logo International, waartoe bijvoorbeeld ook WE en Van Gils behoren.

Verouderde hardware

In Warmond staat niet alleen het hoofdkantoor van O’Neill, maar ook het datacenter waar alle kantoren en de circa 45 winkels in Europa van afhankelijk zijn. “Als dit datacenter plat gaat, dan hebben de remote offices geen toegang meer tot bepaalde applicaties en lukt het vanuit de winkels niet meer om een remote-desktopsessie op te zetten. Dan hebben we een serieus probleem met de bedrijfscontinuïteit”, vertelt Senior Infrastructure Consultant Marc Lindemann.

Verouderde hardware vormde echter een steeds grotere bedreiging voor die continuïteit. Lindemann: “De verschillende server- en storagecomponenten waren end-of-life en in sommige gevallen ook end-of-support.” Ook vielen er steeds vaker harde schijven uit, wat volgens Lindemann tot gevaarlijke situaties kon leiden. “Onze virtuele servers draaiden hun data op het Storage Area Network. Op het moment dat er dan meerdere schijven in één Logical Unit Number (LUN) tegelijkertijd defect zijn, kunnen er zo maar twintig servers down gaan. Dan heb je toch wel een uitdaging.”

Hyperconverged Infrastructure

Er was geen twijfel mogelijk: aan een vernieuwing van de IT-omgeving was niet te ontkomen. “Een belangrijke eis was dat een klein team de nieuwe omgeving moest kunnen beheren en overdragen”, stelt Lindemann. “Een IT-afdeling van slechts drie man is bij O’Neill verantwoordelijk voor heel Europa. We zochten daarom naar een oplossing die zelfs door één persoon is te beheren.”

De optie om de traditionele IT-omgeving te vervangen door een even traditionele oplossing met servers en een SAN viel volgens Lindemann snel af. “Voor het beheer heb je dan vaak meerdere expertises en meerdere beheerinterfaces nodig.” Een volledige migratie naar de cloud was volgens de Senior Infrastructure Consultant te duur. “Een Hyperconverged Infrastructure (HCI) bleek voor ons ideaal.”

Dell EMC VxRail

Na een vergelijking van meerdere oplossingen koos O’Neill voor VxRail van Dell EMC. Dit is een hyperconverged infrastructuur op basis van VMware vSAN of VMware Cloud Foundation. Alle elementen voor compute, storage en virtualisatie zijn hierin vooraf geïnstalleerd, geïntegreerd en geconfigureerd.

Volgens Lindemann waren er meerdere redenen om voor VxRail te kiezen. “De interface van VxRail is gewoon VMware vSphere en dat kenden we al. Voor gebruik hadden we dus geen extra training nodig. Maar het aantrekkelijke prijskaartje van VxRail was misschien wel doorslaggevend om voor de oplossing van Dell EMC te kiezen. Dell EMC scoort bovendien hoog in het Magic Quadrant van Gartner, en in Infowell vonden we een fijne partner met veel kennis van VxRail.”

Vlekkeloze migratie

O’Neill implementeerde vijf VxRail-nodes met 70 terabyte aan SSD-storage. “Met vijf nodes is er in ons geval altijd sprake van redundantie. Zelfs als er een node in onderhoud is, is er sprake van N+1”, licht Lindemann toe. Daarnaast nam het bedrijf eveneens redundant uitgevoerde Dell coreswitches met 10 Gigabit Ethernet-aansluitingen in gebruik.

De migratie moest zonder ongeplande downtime, en het liefst zo snel mogelijk verlopen. “Om zo snel mogelijk te migreren van de oude naar de nieuwe omgeving, hebben we gebruikgemaakt van een migratiehost. Onze VMware-host hebben we gemigreerd naar deze migratiehost op lokale storage, en vervolgens hebben we de migratiehost uit ons eigen vCenter gehaald en in vCenter van VxRail gehangen. Zo konden we voor de migratie de snellere 10 Gigabit-uplinks van de nieuwe switches benutten. Dat is allemaal vlekkeloos verlopen.”

De migratie verliep zelfs veel sneller dan gepland, en was binnen een maand geregeld.Volgens Lindemann is dat mede te danken aan het proactieve optreden van Infowell, de partner die tijdens dit project werd ondersteund door distributeur Tech Data. “Als Infowell zegt iets te gaan regelen, dan wordt het ook geregeld. En toen wij bijvoorbeeld met het idee kwamen om een migratiehost in te zetten, heeft Infowell goed met ons meegedacht.”

Performance vooruit gegaan

De praktijkervaringen met VxRail zijn positief. “De performance van zowel de applicaties als de servers is enorm vooruit gegaan”, stelt Lindemann tevreden vast. “Applicaties voelen veel soepeler aan en servers reageren veel vlotter. Naar het beheer hebben we nauwelijks nog omkijken. En als we dubbelklikken op de managementconsole, staan de data direct in het dashboard. De tijd dat we zaten te kijken naar een scherm met please wait while loading profile is voorbij.”

Claranet BW 11-09-2023 tm 25-09-2023 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!