Witold Kepinski - 16 mei 2021

Wolters Kluwer neemt Vanguard Software over

Wolters Kluwer neemt Vanguard Software over image

Wolters Kluwer Tax & Accounting maakt bekend dat het een overeenkomst heeft ondertekend en afgerond voor de overname van Vanguard Software Corporation (Vanguard Software), een wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor geïntegreerde bedrijfsplanning (IBP) voor ongeveer 110 miljoen dollar in contanten. De overname biedt de mogelijkheid om het bekroonde CCH Tagetik-platform voor financieel prestatiebeheer uit te breiden naar verkoop- en operationele planning, inclusief supply chain-planning en voorspellende analyses.

Vanguard Software bedient bedrijven van elke omvang in elke grote industrie in meer dan 60 landen en helpt hen prognoses te verbeteren, overvoorraden te verminderen, voorraaddistributie te optimaliseren en supply chain-kosten te verlagen. Vanguard Predictive Planning-oplossingen maken gebruik van kunstmatige intelligentie, algoritmische modellering, procesautomatisering en een samenwerkingshub om bedrijven in staat te stellen end-to-end supply chain-planning te optimaliseren en automatiseren. In 2021 werd het Vanguard Predictive Planning ™ -platform door Nucleus Research gerangschikt als leider in Supply Chain Planning en ontving het een eervolle vermelding van Gartner.

De inkomsten van Vanguard Software zijn afkomstig van op abonnementen gebaseerde cloudsoftware (gemiddeld ongeveer 55% van de totale inkomsten in de afgelopen jaren) en softwaregerelateerde professionele implementatie- en adviesdiensten. Het bedrijf boekte in 2020 een totale omzet van $ 7,2 miljoen (niet gecontroleerd). Terwijl de COVID-19-pandemie vorig jaar een inkrimping van de diensten veroorzaakte, stegen de terugkerende inkomsten uit cloudsoftware in 2020 met 33% organisch. Het merendeel van de inkomsten komt uit Noord-Amerika. We verwachten dat de overname binnen 3 tot 5 jaar een rendement op geïnvesteerd vermogen behaalt dat boven onze gewogen gemiddelde vermogenskostenvoet na belastingen uitkomt van 8%. De impact op de gecorrigeerde nettowinst van Wolters Kluwer is immaterieel. Vanguard Software, opgericht in 1995, heeft zijn hoofdkantoor in Cary, North Carolina, en heeft ongeveer 40 werknemers.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!