Redactie - 20 mei 2021

SUSE pakt uit met nieuwe Linux en Kubernetes innovaties

SUSE pakt uit met nieuwe Linux en Kubernetes innovaties image

SUSE, speler in enterprise-grade open source-oplossingen, heeft de aftrap gegeven voor het online event SUSECON Digital 2021. Tijdens het event zijn innovaties aangekondigd rond enterprise Linux, Kubernetes, Cloud, Edge en Hybrid IT oplossingen. Het is de eerste SUSECON met Rancher technische inhoud en expertise.

De kern van de strategie van SUSE is de toewijding van het bedrijf om open, interoperabele producten en oplossingen te leveren. SUSE-producten zijn niet alleen open source, ze zijn ook echt open. Dit betekent dat SUSE-software altijd samenwerkt met toonaangevende producten in de branche, zelfs met producten van concurrenten. Deze benadering is geworteld in de overtuiging van het bedrijf dat klanten het beste innoveren als ze de vrijheid hebben om de producten te kiezen die volgens hen het beste bij hun behoeften passen. SUSE erkent ook dat veel organisaties opereren in een heterogene omgeving met meerdere clouds, meerdere Linux-distributies en meerdere Kubernetes-distributies en als gevolg daarvan geen alles-of-niets waardevoorstel bieden. In plaats daarvan hebben klanten volledige vrijheid, keuze,

"Onze toewijding aan open interoperabiliteit is gebaseerd op ons vertrouwen dat we unieke waarde kunnen bieden in elk van onze producten, en dat we sneller zullen blijven innoveren dan onze concurrenten om ons marktleiderschap te behouden", aldus Melissa Di Donato, ceo van SUSE. “De aankondigingen tonen onze toewijding aan innovatie met baanbrekende verbeteringen aan onze SUSE Linux Enterprise en SUSE Rancher Kubernetes-beheertechnologieën, nieuwe cloud-ready en cloud-native oplossingen voor Edge en Hybrid IT-omgevingen, en een groot aantal geavanceerde open source projecten."

Toepassingen

Enterprise Linux- en Kubernetes-beheer vormen de basis van de moderne IT-stack en vormen als zodanig de basis voor de twee productfamilies van SUSE, SUSE Linux Enterprise en SUSE Rancher. Beide productfamilies zijn voorbeelden van de open, interoperabele aanpak van SUSE met aanzienlijke verbeteringen rond SUSE toepassingen, waaronder:

SUSE Linux Enterprise Server 15 Service Pack 3 (SLES 15 SP3) - SLES 15 SP3 levert volledige binaire compatibiliteit tussen openSUSE Leap en SUSE Linux Enterprise. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld naadloos aansluitenverplaats workloads van ontwikkel- en UAT-omgevingen met Leap naar productie-omgevingen met SLES 15 SP3 en weer terug met gegarandeerde compatibiliteit van applicaties. Als onderdeel van de aankondiging is SUSE van plan programma's en services te introduceren om gebruikers van CentOS, dat niet langer binaire compatibiliteit heeft met enige commerciële Linux-distributie, te helpen migreren naar Leap. SLES 15 SP3 introduceert SUSE Linux Enterprise Base Container Images (SLE BCI), die echt open, flexibele en veilige containerimages en applicatie-ontwikkelingstools bieden voor onmiddellijk gebruik door ontwikkelaars en integrators zonder de lock-in opgelegd door alternatieve aanbiedingen. Om aan de behoeften van gereguleerde markten te voldoen, is SUSE van plan om specifiek geharde en gecertificeerde SLE BCI aan te bieden. SLES 15 SP3 bevat bijgewerkte ondersteuning voor de nieuwste Intel-, AMD- en IBM Z- en POWER-hardwareplatforms.

SUSE Rancher 2.6 - SUSE Rancher 2.6 staat al bekend om zijn gebruiksgemak en zal een nieuw, schoon, helder gebruikersinterfaceontwerp hebben dat de algehele ervaring van clusterbeheer verbetert, of het nu gaat om het beheren van een of een miljoen clusters. SUSE Rancher 2.6 verbetert de ondersteuning voor openbare cloud Kubernetes-services en levert volledig levenscyclusbeheer van Microsoft AKS en Google GKE, als aanvulling op de bestaande ondersteuning voor Amazon EKS. Volledig levenscyclusbeheer stelt klanten in staat om te profiteren van de unieke voordelen van de Kubernetes-service van elke openbare cloud en tegelijkertijd gebruik te maken van het consistente beheer, de geavanceerde functies en de automatisering van SUSE Rancher. SUSE Rancher 2.6 introduceert ook ondersteuning voor SLE BCI.

Cloud-ready en cloud-native oplossingen voor edge en hybride IT

Voor organisaties die het volledige portfolio van SUSE willen benutten, introduceert SUSE een reeks open, interoperabele oplossingen, met name:

SUSE Edge - Eenopen, lichtgewicht software-infrastructuur voor het bouwen, implementeren en beheren van cloud-ready en cloud-native applicaties aan alle kanten, SUSE Edge verbindt die randen met publieke en private clouds en datacenters met automatisering, beveiliging en een gemeenschappelijk beheer kader. Het beschikt over een ultrabetrouwbaar, lichtgewicht Linux-besturingssysteem, SUSE Linux Enterprise Micro, en de industriebepalende lichtgewicht Kubernetes-distributie, K3s, beide speciaal gebouwd voor edge-besturingsomgevingen. Het bevat ook SUSE Rancher voor het beheren van cloud-native gecontaineriseerde workloads en SUSE Manager voor het beheren van niet-gecontaineriseerde cloud-ready applicatieworkloads.

SUSE Hybrid IT -Een open, interoperabele oplossingbestaande uit SUSE Rancher, RKE, Longhorn, SUSE Manager en SLES, SUSE Hybrid IT biedt de complete softwarestack die nodig is om zowel traditionele applicaties als cloud-native applicaties in datacenter- en cloudomgevingen uit te voeren. 

De open, interoperabele oplossingen van SUSE bieden veel voordelen ten opzichte van het gebruik van standalone Linux en Kubernetes, terwijl klanten toch producten van andere leveranciers kunnen verbinden en een technologiestack van meerdere leveranciers kunnen creëren, zonder bang te hoeven zijn voor kunstmatige belemmeringen van lock-in voor SUSE.

HCI open source-innovatie

Innovatie vormt de kern van alles wat SUSE doet, en de gecombineerde middelen van SUSE en Rancher hebben de innovatiesnelheid van het bedrijf enorm versneld. SUSE is verheugd de bètaversie van Harvester aan te kondigen, open source HCI-software gebouwd op Kubernetes. Harvester levert een nieuwe generatie HCI door zowel VM's als containers te beheren en door cloudwerklastmigratie en hybride cloudbeheer mogelijk te maken voor Amazon, Azure en Google Cloud. Tegenwoordig is traditionele HCI de de-facto standaard voor private cloud omdat het virtualisatie, opslag en netwerken biedt in één gebruiksvriendelijk pakket, en SUSE gelooft dat HCI rijp is voor verstoring door open source.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!