Redactie - 21 mei 2021

Ministeries verlengen contract met Sectra voor beveiligd communiceren

Ministeries verlengen contract met Sectra voor beveiligd communiceren image

De Nederlandse ministeries hebben het contract met het internationale cybersecurity en imaging IT bedrijf Sectra (STO: SECT B) verlengd. Door de verlenging van het contract blijven alle ministeries Sectra's beveiligde communicatie als dienst afnemen. Het contract ondersteunt de ambtelijke en politieke top bij het beveiligd communiceren van met name gerubriceerde informatie. De dienstverlening wordt als dienst aangeboden en heeft meerdere verschillende beveiligingsoplossingen, wat de ministeries de mogelijkheid geeft eindgebruikers de meest geschikte beveiligde oplossing te bieden, gebaseerd op hun individuele communicatie- en beveiligingseisen.

“De verlenging van het contract tussen de overheid en Sectra bevestigt onze goede relatie en deze nauwe samenwerking biedt nieuwe kansen voor het ontwikkelen van oplossingen voor een beveiligde mobiele werkplek die aan zowel huidige als toekomstige eisen voldoen”, zegt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications BV.

Veilige Communicatie als een dienst (‘as a Service’), bekend bij de ministeries onder de naam VECOM, wordt gebruikt voor zowel nationale als internationale communicatie. Vandaag de dag zijn er meer dan 200 gebruikers die dagelijks gebruik maken van Sectra's mobiele beveiligde communicatie oplossingen voor beveiligd spraak- en dataoverdracht van gegevens op de rubriceringsniveau’s Departementaal Vertrouwelijk en Stg. Geheim. Diverse overheidsmedewerkers gebruiken Sectra’s oplossing voor een beveiligde mobiele werkomgeving ook voor het op afstand werken en voor het mogelijk maken van een digitale samenwerking.

“Onze klanten hebben dagelijks te maken met gerubriceerde informatie en hebben betrouwbare en goedgekeurde producten nodig voor het beschermen van deze communicatie – zowel in mobiele- als in statische scenario’s. Onze producten zijn ontwikkeld met mobiliteit, gebruikersgemak en high assurance in het achterhoofd; we houden rekening met verschillende APT’s zoals statelijke actoren of georganiseerde misdaad,” zegt Jeroen de Muijnck.

De Nederlandse ministeries maken gebruik van VECOM sinds 2007. De tweejarige contractverlenging werd ondertekend tijdens het vierde kwartaal van Sectra’s boekjaar 2020/2021.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!