Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2021

Huawei kondigt smartboards voor zakelijke markt aan

Huawei kondigt smartboards voor zakelijke markt aan image

Huawei kondigt met de HUAWEI IdeaHub series een reeks smartboards voor de zakelijke markt aan. Het techbedrijf brengt twee varianten op de markt: een voor bedrijven en instellingen en daarnaast een model dat specifiek is ontworpen voor scholen. Beide draaien op Android en hebben Windows 10 als extra.

De IdeaHub S en IdeaHub Pro zijn gericht op bedrijven, overheden en instellingen. De slimme whiteboards hebben een minimaal design, hoge resolutie beeldscherm en verschillende intelligente functies. Beide zijn uitgerust met liefst 12 microfoons. IdeaHub Pro is voorzien van een 4K-camera en de IdeaHub S van een 1080P-camera. Intelligente software herkent welke persoon tijdens een gesprek spreekt. De software zoomt automatisch in op deze persoon en filtert andere geluid behalve dat van de spreker.

De IdeaHub kan ook als whiteboard worden ingezet en is hiervoor voorzien vane en 4K touch-beeldscherm. Zo kunnen gebruikers onder meer mogelijk direct op het scherm aantekeningen maken. Deze aantekningen kunnen worden gedeeld met collega's, als afbeelding of automatisch geconverteerd naar tekst. Het smartboard op zowel Android als Windows 10 draait, waardoor meer functionaliteiten beschikbaar zijn.

IdeaHub Board

Huawei biedt daarnaast een SmartBoard aan, specifiek voor het onderwijs. De IdeaHub Board komt in twee maten (65 inch en 86 inch) en heeft net als de IdeaHub Pro een 4K beeldscherm. Als extra feature heeft dit scherm een door TÜV gecertificeerd hardware blauwlichtfilter, waardoor de ogen van leerlingen worden beschermd tegen schadelijk licht. Het beeldscherm heeft een kijkhoek van 178°. Verder heeft dit smartboard twee microfoons die geluid uit een hoek van 180 graden en vanaf 8 meter afstand kunnen opvangen. De IdeaHub Board heeft geen camera’s, waardoor privacy van de leerlingen gegarandeerd is.

De IdeaHub reeks wordt donderdag 27 mei officieel gelanceerd door Huawei op een online event. Dirk van Waardenburg, de Nederlandse verantwoordelijke voor IdeaHub, licht tijdens de meeting de smartboards verder toe. Het event is vrij toegankelijk. Aanmelden kan hier.

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!