Witold Kepinski - 12 juni 2021

DKV neemt GreenFlux over

DKV neemt GreenFlux over image

DKV verwerft GreenFlux, een Europese provider van een software platform voor het opladen van elektrische voertuigen. Voor DKV betekent de overname een volgende grote stap in het ondersteunen van fleet managers in de transitie naar duurzamere mobiliteit. Bovendien verbreedt hiermee DKV z’n aanbod aan e-mobility service oplossingen en haalt het bedrijf belangrijke kennis in huis voor het verder uitbouwen van het oplaadaanbod in Europa.

“Ik ben trots op deze uitbreiding van onze laadcapaciteit, waardoor we het serviceaanbod voor onze e-fleets klanten door heel Europa verder vergroten”, zegt Marco van Kalleveen, CEO bij DKV. ”Onze continue groei toont aan dat e-mobility in heel Europa razendsnel aan het ontwikkelen is. DKV blijft de overgang naar een duurzamere toekomst van de mobiliteitssector aanjagen.”

Floris van den Broek, CEO van GreenFlux legt uit waarom DKV ideaal is om de groeistrategie van GreenFlux te ondersteunen: ”De afgelopen tien jaar heeft GreenFlux zijn software platform voor elektrisch laden ontwikkeld en vervolgens de reikwijdte vergroot tot 28 landen. Door deze snelle groei zijn we in 2021 toegetreden tot de FT-1000 van de Financial Times. We kijken uit naar onze volgende stap: onderdeel uitmaken van de DKV Mobility Group.”

Het aanbod van GreenFlux bestaat uit een breed spectrum van oplossingen voor exploitanten van laadstations en mobility service. Zoals centrale, hardware-onafhankelijke elektronische smart charging functies voor bijvoorbeeld het managen van laadstations en oplaadkaarten, roaming en zowel het betalen als verwerken van oplaadtransacties.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!