Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2021

Dataiku introduceert Dataiku Online

Dataiku introduceert Dataiku Online image

Dataiku introduceert Dataiku Online. Het bedrijf maakt hiermee zijn AI- en machine learning-software beschikbaar als een online dienst voor kleinere, meer agile organisaties. Dataiku Online wordt beheerd door Dataiku, waardoor bedrijven van elke omvang toegang krijgen tot het dataplatform.

Dataiku Online biedt alles wat nodig is voor het opzetten van collaboratieve analytische projecten met centraal aangestuurde datavoorbereiding, datavisualisatie, reporting, AutoML en toepassing. Het online aanbod is gelijk aan de mogelijkheden van Dataiku's on-premise product, met een paar aanpassingen in de configuratie en het ontwerp om te voldoen aan het beheerde gebruik. De flexibele interface maakt samenwerking mogelijk tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en data-teamleden. Met Dataiku Online kan elk van deze gebruikersgroepen binnen enkele minuten hun ‘data journey’ beginnen, eenvoudig verbinding maken met de nodige gegevensbronnen en binnen enkele dagen beginnen met het implementeren van hun projecten.

Samenwerking en toegankelijkheid

“Samenwerking en toegankelijkheid zijn altijd van het grootste belang geweest bij Dataiku. We zijn Dataiku Online gaan ontwikkelen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven, naast startups, die anders kijken naar on-premise technologieën of custom clouds zoals onze enterprise klanten doen”, zegt Jurriaan Krielaart, sales director Dataiku.

"Veel van deze bedrijven staan aan het begin van hun reis met data en analytics, en we willen hen helpen toegang te krijgen tot de volledige kracht van ons end-to-end data science platform om data te benutten en verder te gaan in hun reis met machine learning, terwijl we een deel van de druk verlichten om infrastructuur te implementeren en te onderhouden. Wij geloven dat elk bedrijf kan profiteren van geweldige datatools, en Dataiku Online zal het voor een hele nieuwe groep bedrijven makkelijker maken om hier toegang toe te krijgen."

Data stack gebruiken

Hoewel enterprise organisaties kunnen investeren in het uitbreiden van hun gegevensopslag en gegevensbeheer, is dat investeringsniveau onbereikbaar voor kleinere bedrijven. Met Dataiku Online kunnen kleinere organisaties gebruik maken van cloud stack en data storage tools van Snowflake, Google BigQuery, Amazon Redshift en meer. Ook is een pre-integrated versie van Dataiku Online beschikbaar via de Snowflake Marketplace.

Verschillende klanten hebben de beheerde dienst al getest. De dienst helpt teams sneller samenwerken met een verscheidenheid aan gegevensbronnen. Modellen konden hierdoor sneller in productie worden genomen. “Met Dataiku Online kunnen we ons concentreren op analyse, niet op serverbeheer. Ook de klantenservice is snel. Data-inzichten voeden onze groei, en Dataiku Online stelt ons in staat om sneller inzichten te ontwikkelen dan onze concurrenten”, aldus Scott Walker, Managing Partner bij Sarissa Partners.

Speciaal aanbod voor start-ups

Start-ups jonger dan twee jaar of minder dan 5 miljoen dollar aan investering en bedrijven jonger dan vijf jaar of minder dan 10 miljoen dollar aan investering krijgen speciaal geprijsd aanbod van Dataiku.

Elk bedrijf kan daarnaast een gratis trial-versie van Dataiku Online uitproberen voor 14 dagen. Op 1 juli is er een webinar over Dataiku Online, om alle functionaliteit te ontdekken.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!