Witold Kepinski - 25 juni 2021

Microsoft lanceert zijn nieuwe Windows 11 OS

Microsoft lanceert zijn nieuwe Windows 11 OS image

Microsoft lanceert zijn nieuwe Windows 11-besturingssysteem. Het nieuwe besturingssysteem wordt deze maand juni 2021 voor testers beschikbaar gesteld. De ontwerpupdates omvatten onder andere een centrale Start-knop en een nieuw ontworpen Start-menu, inclusief een multitasking-menu waarbij Teams in de Windows-taakbalk beschikbaar is.

De nieuwe Windows app store brengt geen kosten in rekening voor app developers. Windows 11 neemt enkele ontwerpen over van het gestopte Windows 10X-besturingssysteem.

Intel

Verder werken Intel en Microsoft nauwer samen. Meer dan driekwart van de Windows devices werken met Intel-processors. Zo gaat Intel Amazon ondersteunen om Android apps beschikbaar te maken voor Windows 11 via de Amazon AppStore. Intel ondersteunt Windows 11 verder met Intel Bridge Technology, Thunderbolt 4-poorten die gekoppeld zijn aan Windows Snap-multitasking-functie voor het werken met meerdere monitoren, en Intel Wi-Fi 6E wireless toepassingen.

PC leveranciers

Diverse PC-leveranciers zijn enthousiast over de aankondiging van het nieuwe Microsoft Windows 11 besturingssysteem. Dell Technologies meldt in een statement: "Afgestemd op de Windows 11-release zal Dell een breed portfolio aan PC’s bieden met daarop het nieuwe besturingssysteem, inclusief laptops, desktops, 2-in-1’s en All-in-Ones. Volgens IDC worden momenteel dagelijks ongeveer een miljoen PC’s verkocht en dit aantal zal komend jaar naar verwachting nog eens met 18,2% toenemen. Met dit nieuwe besturingssysteem legt Dell de lat nog wat hoger als het gaat om klantervaringen. Klanten kunnen met een gerust hart PC’s van Dell blijven aanschaffen. Alle op Windows gebaseerde Dell PC’s die momenteel via Dell.com beschikbaar zijn, zijn geschikt voor Windows 11 en komen in aanmerking voor een gratis update nadat deze versie beschikbaar is. Voor mensen die zich bezighouden met Back-to-School-acties, zie onder een aantal producten die met het nieuwe besturingssysteem beschikbaar komen na de release. Het is sowieso mogelijk om ook op een later moment te upgraden naar Windows 11."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!