Witold Kepinski - 25 juni 2021

SURF aanbesteding Oracle gegund aan SoftwareONE

SURF aanbesteding Oracle gegund aan SoftwareONE image

De aanbesteding voor Oracle-producten van SURF is succesvol afgerond. SoftwareONE levert vanaf nu de eeuwigdurende licenties en de bijbehorende support zo meldt SURF in zijn nieuwsbrief.

SURF meldt verder: "Dankzij de deelnemende instellingen hebben we de aanbesteding in recordtempo afgerond en zijn de bestellingen inmiddels geplaatst. De totale waarde van het contract bedraagt in 2021 minimaal 8 miljoen euro. Er is bij deze aanbesteding gekozen voor perpetual campuslicenties, omdat Oracle in september 2020 is gestopt met het leveren van termlicenties (dit zijn licenties voor een bepaalde termijn). Voor instellingen die geen gebruik wilden maken van perpetual licenties heeft SURF nog één keer een bestelling voor termlicenties kunnen plaatsen. Hierbij gelden de voorwaarden van de vorige overeenkomst."

Naast zeer goede voorwaarden voor de initiële aankoop van licenties zijn ook goede afspraken gemaakt met het oog op de toekomst, aldus SURF: "Zo is de prijs van de support voor de komende 5 jaar vastgelegd en liggen ook de tarieven voor toekomstige aankopen vast in een pricehold. Deze pricehold is 4 jaar geldig en mag daarna met maximaal 5% stijgen. Bovendien kunnen de licenties worden meegenomen naar de Oracle-cloud of in een andere cloudomgeving worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan Microsoft Azure. Dit alles zorgt ervoor dat de instellingen een toekomstbestendige investering hebben gedaan in Oracle-licenties."

Door: Witold Kepinski

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!