Redactie - 28 juni 2021

Deutsche Bank selecteert Oracle Exadata Cloud@Customer

Deutsche Bank selecteert Oracle Exadata Cloud@Customer image

Oracle en Deutsche Bank, een van 's werelds grootste financiële dienstverleners, hebben een meerjarige samenwerking aangekondigd om de databasetechnologie van de bank te moderniseren en de digitale transformatie te versnellen.

Door de overeenkomst zal Deutsche Bank haar bestaande databasesystemen upgraden en het grootste deel van haar Oracle Database-domein migreren naar Oracle Exadata Cloud@Customer , een on-premises implementatieoptie van de Oracle Exadata Cloud Service, om applicaties te ondersteunen die ofwel niet naar de public cloud of in de toekomst. Dit zal een speciaal platform bieden om de bestaande missiekritieke systemen en diensten van de bank te ondersteunen en op te schalen, waaronder handel, betalingsverwerking, risico- en kapitaalplanning en regelgevende rapportage.

Door zijn systemen te migreren naar Oracle Exadata Cloud@Customer, kan Deutsche Bank bestaande kritieke applicaties op één platform consolideren en tegelijkertijd voldoen aan de vereisten voor gegevensresidentie en de operationele kosten aanzienlijk verlagen. De service van Oracle kan zowel in de huidige datacenters van Deutsche Bank als in toekomstige co-locatiesites in de cloud worden uitgevoerd, waardoor latentie wordt geminimaliseerd en de verschuiving van applicaties naar de cloud wordt ondersteund. Het stelt Deutsche Bank in staat om data-integratie in haar hele bedrijf te stimuleren om de activiteiten te stroomlijnen, uniform toezicht te bieden op de belangrijkste serviceprocessen en -implementaties en om eenvoudig applicaties te ontwikkelen en te schalen op basis van de vraag van de klant.

De twee bedrijven zijn ook overeengekomen om een gezamenlijk innovatiepartnerschap te vormen, waarbij de engineering- en technologieteams van Oracle en Deutsche Bank worden samengebracht om mogelijke toepassingen voor gegevensbeveiligingstechnologieën, blockchain, AI en analyses te onderzoeken om het ontwerp van nieuwe financiële producten en diensten vorm te geven.

De samenwerking ondersteunt het meerjarige digitale transformatie-initiatief van Deutsche Bank, geleid door de divisie Technology, Data and Innovation (TDI), en is een logische volgende stap in de algemene cloudstrategie van de bank. Dit omvat het opzetten van een strategisch public cloud-partnerschap in december 2020.

“Data zijn van fundamenteel belang voor de manier waarop we onze activiteiten beheren, anticiperen op de behoeften van onze klanten en nieuwe producten en diensten ontwerpen. Onze samenwerking met Oracle om onze databases te moderniseren, zal een belangrijke rol spelen in onze algehele technologische transformatie”, zegt Bernd Leukert, Chief Technology, Data and Innovation Officer, Deutsche Bank. “Onze applicaties die worden ondersteund door Oracle Exadata Cloud@Customer zullen profiteren van een platform met de flexibiliteit om kritieke services snel aan te passen en te schalen, en om betere data-inzichten te verkrijgen. Daarbij zullen we onze technologische omgeving vereenvoudigen en moderniseren, de bank aanzienlijke kosten besparen en het energieverbruik verminderen door middel van geconsolideerde servers.”

“Meer dan ooit moeten financiële dienstverleners zoals Deutsche Bank snel nieuwe technologieën toepassen en de innovatiesnelheid behouden, terwijl ze ook voldoen aan hun gegevensbeveiligings- en locatievereisten in een altijd veranderende regelgevingsomgeving. Oracle Exadata Cloud@Customer is ontworpen om Deutsche Bank te helpen dit evenwicht te bereiken, en we kijken ernaar uit om samen te werken met een van de meest vooruitstrevende digitale innovators in de financiële sector om de volgende generatie financiële diensten en bedrijfsmodellen vorm te geven”, aldus Juan Loaiza. , Executive Vice President, Mission-Critical Database Technologies, Oracle.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!