Redactie - 19 juli 2021

Airport Intelligence en ORTEC bundelen krachten

Airport Intelligence en ORTEC bundelen krachten image

Airport Intelligence, Brussels Airports consulting dochterbedrijf, en ORTEC, speler op het gebied van datagedreven beslissingsondersteuning, starten een strategische samenwerking. De samenwerking is erop gericht om luchthavenprocessen in de wereld te optimaliseren en daarmee de passagierservaring en operationele efficiëntie te verbeteren.

Airport Intelligence slaat een brug tussen de airport operations expertise van Brussels Airport en de data science-kennis en technologie van ORTEC. Deze unieke combinatie gaat organisaties met complexe ecosystemen, in het bijzonder luchthavens, helpen datagedreven beslissingen te nemen met als resultaat een hogere passagierstevredenheid middels een efficiëntere en meer flexibele operatie.

Efficiënte geïntegreerde processen

“We hebben de verwachtingen van passagiers zien veranderen”, zegt Jo de Lange, General Manager van Airport Intelligence. “Om hier op te kunnen anticiperen en de ervaring van passagiers te blijven verbeteren zijn efficiënte, geïntegreerde processen noodzakelijk.” Voorspellende data zijn voor Brussels Airport, een gezamenlijke klant van Airport Intelligence en ORTEC, inmiddels cruciaal in het verbeteren van deze processen.

“Het bij elkaar brengen van stakeholders om een efficiënte en effectieve operatie te realiseren werd voor luchthavens steeds belangrijker. Data bleek hierin een verbindende rol te spelen.”, zegt Niels Tailleur, Director Data Science & Consulting bij ORTEC België. “Sindsdien hebben we samen met Brussels Airport geweldige stappen gemaakt in het combineren van data en technologie met menselijke inzichten, zoals bijvoorbeeld de passenger forecast en de airside capacity simulatietool. Met Airport Intelligence kunnen we deze ervaring en kennis nu ook delen met andere luchthavens.”

Dat COVID-19 versnelling heeft gebracht in de lancering van Airport Intelligence staat buiten kijf. De verwachtingen van passagiers veranderen sneller en significanter dan ooit te voren. Door social distancing willen passagiers niet meer moeten wachten bij de bagageband. De snelle doorstroom van passagiers is nóg belangrijker geworden. Airport operations planning zorgt ervoor dat deze processen soepeler verlopen en helpt luchthavens om flexibeler te opereren, zeker in deze tijden van onzekerheid.

Omgaan met onzekerheid

“We hebben de afgelopen jaren prachtige stappen gemaakt op het gebied van Airport Operations Plan”, zegt Jo de Lange. “Vooral in deze tijd waarin we onze weg in een nieuwe realiteit moeten vinden, is het zeer waardevol dat we deze kennis met andere luchthavens delen. We helpen de sector strategisch betere beslissingen te nemen, beter om te gaan met onzekerheid en te anticiperen op toekomstige scenario’s.”

ORTEC is trots op de totale waardecreatie, die verder gaat dan alleen commerciële waarde. “Prachtig om te zien hoe domeinkennis en data science expertise op deze manier samenkomen in een brede samenwerking”, zegt Michael van Duijn, CEO bij ORTEC. “Trots zijn we dan ook dat we dankzij onze jarenlange relatie met Brussels Airport onze impact nu verder kunnen vergroten bij luchthavens wereldwijd. De opgedane kennis en ontwikkelde technologie is, naast de luchthavensector, mogelijk ook relevant voor andere sectoren met complexe ecosystemen zoals bijvoorbeeld de maritieme sector.”

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!