Wouter Hoeffnagel - 21 juli 2021

Xiaomi passeert Apple op smartphonemarkt

Xiaomi passeert Apple op smartphonemarkt image

Xiaomi passeert in het eerste kwartaal van 2012 Apple op de smartphonemarkt. Het Chinese bedrijf levert voor het eerst meer smartphones dan zijn Amerikaanse concurrent. Het aantal verscheepte smartphones wereldwijd is in het eerste kwartaal van 2021 met 12% gestegen.

Dit blijkt uit cijfers van Canalys. Samsung is marktleider met 19% marktaandeel. Xiaomi volgt met 17% en passeert hiermee Apple, dat 14% martaandeel in handen heeft. Vivo en Oppo noteren beide een sterke groei en ronden de top 5 af.

canalys-smartphonemarkt-q1-2021.png

"Xiaomi breidt zijn business in het buitenland snel uit", legt Ben Stanton, Research Manager bij Canalys, uit. "Het aantal verzendingen steeg bijvoorbeeld met meer dan 300% in Latijns-Amerika, 150% in Afrika en 50% in West-Europa. En naarmate het groeit, ontwikkelt het. Het transformeert nu zijn business model van challenger naar uncumbent, met initiatieven zoals het consolideren van channel partners en nauwkeurig beheer van oudere voorraden in de open markt. Het bedrijf is grotendeels gericht op de massamarkt, maar zijn verkoopprijzen liggen in verhouding met Samsung en Apple respectievelijk 40% en 75% lager. Een groot voordeel dat Xiaomi dit jaar heeft zijn de groeiende verkopen van zijn high-end devices, zoals de Mi 11 Ultra. Het wordt echter een felle strijd, waarbij Oppo en Vivo beide dezelfde doelstelling hebben. En beide bereid zijn tot forse investeringen in marketing voor het opbouwen van hun merknaam op een manier dat Xiaomi niet doet. Alle vendoren vechten hard voor het veiligstellen van de levering van componenten gedurende het wereldwijde tekort. Xiaomi heeft zijn ogen echter al op de volgende prijs gezet: het vervangen van Samsung als de grootste vendor ter wereld."

canalys-smartphones-q1-2021.png

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!