Witold Kepinski - 21 juli 2021

Microsoft Research opent lab in Amsterdam gericht op moleculaire simulatie

Microsoft Research opent lab in Amsterdam gericht op moleculaire simulatie image

Moleculen vormen de tastbare wereld om ons heen. Ondanks grote vooruitgang in biologie en chemie, begrijpen we nog steeds niet goed hoe moleculen zich gedragen. Daarom kondigt Microsoft Research de opening van een nieuw onderzoekslab aan in Amsterdam dat zich gaat richten op onderzoek op het gebied van moleculaire simulatie. Het nieuwe Microsoft Research Lab wordt geleid door Prof. Dr. Max Welling, één van ’s werelds meest toonaangevende onderzoekers in computerwetenschappen en machine learning. Naast zijn nieuwe rol bij Microsoft Research blijft Prof. Dr. Welling verbonden als professor aan de Universiteit van Amsterdam.

In het nieuwe Lab wordt gebruik gemaakt van deep machine learning in de cloud om moleculen op grote schaal te simuleren en te voorspellen hoe zij zich gedragen. Deze inzichten kunnen worden gebruikt voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het doel is om een beter begrip te krijgen van moleculen, de bouwstenen van het bestaan, om nieuwe oplossingen te creëren op het gebied van klimaatverandering, gezondheidszorg, medicijnontwikkeling en duurzame materialen.  

In deze podcast gaat Prof. Dr. Max Welling het gesprek aan met Microsoft Research Cambridge Lab directeur Chris Bishop. Hierin vertelt Welling over het belang van moleculair simulatie onderzoek. Prof. Dr. Welling start zijn werkzaamheden in het nieuwe lab op 1 september. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!