Martijn Kregting - 30 juli 2021

BT en Microsoft komen met strategische samenwerking

BT en Microsoft komen met strategische samenwerking image

BT en Microsoft willen samen innovaties versnellen op het gebied van spraakdiensten, cyberveiligheid en sectorgerichte diensten in verschillende sectoren: van digitale productie tot gezondheid. De nieuwe strategische samenwerking moet bedrijven wereldwijd ondersteunen in hun verdere groei. Gebruikers van de door BT beheerde zakelijke diensten van Microsoft krijgen door de samenwerking een betere gebruikservaring doordat BT hun Microsoft-toepassingen integreert met zijn connectiviteit en cyberbeveiliging, zo beloven de twee bedrijven.

BT was één van de eerste ontwikkelingspartners voor Microsoft Operator Connect en Operator Connect Conferencing. De hernieuwde overeenkomst stelt BT naar eigen zeggen in staat om op deze relatie voort te bouwen en zijn eigen wereldwijde beheerde spraakdiensten rechtstreeks via Microsoft Teams aan te bieden. Deze aanpak moet de klantervaring verder verbeteren en nieuwe groeikansen creëren. Het aantal gebruikers van BT’s managed Microsoft Teams collaboration service is in de afgelopen 12 maanden al bijna verdubbeld.

Nieuwe generatie managed security-diensten

De nieuwe samenwerking leunt op BT's portfolio van cyberbeveiligingsdiensten op basis van Microsoft-technologie. De bedrijven gaan verder met het ontwerpen en lanceren van een nieuwe generatie managed security-diensten om de moderne collaboratieve werkplek mogelijk te maken en te beschermen. BT zal nauw samenwerken met Microsoft om verschillende beveiligingsproposities te ontwikkelen om de activiteiten van klanten in de cloud en op het eigen IT-platform te beschermen.

Twee integrale elementen in de samenwerking zijn duurzaamheid en samenwerking op het gebied van digitale vaardigheden. BT en Microsoft zeggen samen te werken aan verdere verbetering van de duurzaamheidsprestaties van hun toeleveringsketens en bundelen hun krachten om digitale vaardigheden in de gemeenschap te bevorderen.

Visies afstemmen

"BT en Microsoft lopen voorop in innovatie op het gebied van wereldwijde digitale platforms en connectiviteit die technologie en communicatie grenzeloos maken," meent Bas Burger, CEO Global bij BT en executive sponsor van BT's samenwerking met Microsoft. BT zal de geavanceerde tools van Microsoft gebruiken om nieuwe communicatiediensten te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften en eisen van de klanten van vandaag. Door onze visies op communicatie, connectiviteit, beveiliging en digitale technologie op elkaar af te stemmen, ondersteunen Microsoft en BT groei voor bedrijven over de hele wereld."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!